Social media schimbă lumea. Deja a schimbat-o! [Date comparative pentru 2011-2012]

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Datele de mai jos constituie o mică parte a tezei mele de masterat “Noile Tehnologii Informaţionale în comunicarea politică din Republica Moldova (2009-2011)”, asupra căreia muncesc de ceva timp. M-am gîndit că ar putea să intereseze pe cineva, de exemplu, cam cît conţinut (creat de utilizatori) este încărcat în fiecare minut pe YouTube?! Dacă da, răspunsul la aceasta şi alte întrebări despre Social Media, le aflaţi mai jos.


Social media în cifre

În martie 2011:

– Facebook a anunţat anul trecut că a depăşit graniţa de jumătate de miliard de conturi, iar potrivit Socialbakers sînt acum circa 640 de milioane de conturi înregistrate în reţea. Twitter susţine că are 175 de milioane de utilizatori înregistraţi, iar LinkedIn a anunţat că a depăşit 100 de milioane de membri.

– Jumătate dintre utilizatori de Facebook intră pe site zilnic, ceea ce înseamnă că vreo 300 de milioane de oameni sînt activi pe Facebook în fiecare zi. Peste 200 de milioane de persoane accesează site-ul pe telefonul mobil. Cei care intră pe Facebook de pe mobil sînt de două ori mai activi decît ceilalţi utilizatori ai site-ului.

– Utilizatorii publică pe Facebook cam 30 de miliarde de articole (ştiri, fotografii, gînduri, clipuri video şi audio, link-uri etc.) în fiecare lună. Un utilizator de Facebook publică, în medie, circa 90 de articole pe lună.

– Pe Twitter, se scriu zilnic 95 de milioane de tweet-uri. Aproape patru milioane de tweet-uri pe oră. Twitter a cunoscut o creştere de 900% în 2008. În 2010 utilizatorii Twitter au trimis 10 miliarde de mesaje.

Flickr.com, site-ul de stocare şi difuzare de imagini, are în băncile de memorie peste cinci miliarde de fotografii. Utilizatorii Flickr încarcă peste 3.000 de imagini în fiecare minut.

Wikipedia, enciclopedia populară întreţinută voluntar de utilizatori, numără peste 17 milioane de articole.

– Peste 24 de ore de conţinut video sînt încărcate pe YouTube în fiecare minut. Site-ul are aproape două miliarde de vizionări pe zi şi a devenit al doilea motor de căutare din lume după Google.

– Videoul lui Obama „yes we саn” a avut 14.200.000 de vizite pe YouTube în condiţiile în care Barack Obama avea 5 milioane de suporteri activi pe 15 reţele sociale.

– În întreaga lume există aproximativ 300 de milioane de bloguri.

Vezi datele pentru martie 2012, aici.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii