Scrisoare deschisă LEPĂDĂTURILOR

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Dragi Bandiţi,

De 5 ani lupt împotriva voastră şi a ilegalităţilor care au loc în domeniul în care viaţa a vrut să mă fierb din 2002 încoace: activitatea vamală şi de control la frontieră. Lupt pentru că aşa am deprins de la părinţi în cei 7 ani de acasă să trăiesc: onest, cu fruntea sus şi în poziţie verticală, fără a mă apleca în faţa nimănui. Mi-am asumat conştient această luptă, încăpăţânându-mă ÎNCĂ să mai cred că pot construi un viitor copiilor mei aici, acasă şi că am dreptul moral să-mi iau rucsacul în spate, cum fac majoritatea celor de o vârstă cu mine, nu mai devreme decât atunci când voi fi înfrânt în ultima luptă de dat.

Lupta cu voi nu este o misiune uşoară. Din 2008 tot se încearcă a mi se băga pumni în gură, perindându-se doar autorii atacurilor, metodele fiind aceleaşi: atacuri la persoană, intimidări, presiuni josnice, şantaj, folosirea justiţiei în scopuri criminale. S-a încercat în perioada guvernării comuniste, atunci când m-am opus schemelor criminale de contrabandă a cărnii, sprijinite de fosta conducere a Vămii. M-am ales cu 3 dosare penale instrumentate la comandă, acum fiind în faţa instanţelor de judecată cu proceduri de recuperare a daunelor morale.

Se încearcă şi după 2009 de actuala guvernare, care i-a depăşit la ingeniozitate şi pe foştii, încredinţând autoritatea vamală unei grupări criminale organizate. Sunt însă lipsite de ingeniozitate şi originalitate metodele în care înţelegeţi să vă promovaţi interesele meschine şi să vă apăraţi banii murdari, furaţi de la gura copiilor şi pensionarilor. Aceleaşi atacuri la persoană şi răfuieli, intimidări, presiuni, şantaj, aceeaşi folosire a justiţiei în scopuri criminale. Mai multe detalii la acest capitol voi da în scurt timp într-o scrisoare pe care urmează s-o adresez misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău, cărora le voi solicita monitorizarea cazului meu.

Ştiu bine şi am ştiut din start că veţi face spume la gură după ce v-am deconspirat schema legată de monopolizarea exporturilor, dar mai ales după ultimul meu articol plasat pe blog. Aşteptările mele au fost confirmate după ce la câteva ore după plasarea articolului aţi pornit o campanie de intimidări josnice. Mi-am dat seama că după ce am refuzat rugăminţile de a deleta de pe blog ultimul articol şi după ce am ignorat avertismentele care au urmat trebuie să mă aştept la ceva… Nu m-am mirat respectiv că în mare panică şi grabă aţi lipit cu muci o bulă de săpun, suflată la comandă încă anul trecut în laboratoarele MAI şi nu la Serviciul Vamal, despre care am scris încă la 5 iulie 2012 aici.

Am fost uluit însă de proporţiile forţelor pe care le aruncaţi în luptă. Ieri am avut impresia că aţi uitat că luptaţi cu un singur om, un simplu blogger. Aţi mobilizat echipe întregi de PR, instrumente din mass media şi chiar new media subordonate. Am rămas surprins să văd că subdiviziuni întregi ale Serviciului Vamal sunt preocupate de umila mea persoană, uitând de sarcinile fireşti şi atribuţiile legale.

Am luat act. Şi ţin să vă asigur de 2 lucruri:

1)      Scopul pe care vi l-aţi propus, de a-mi închide gura, NU va fi atins nici de această dată. N-am mers până aici pentru a mă opri în faţa unor manevre josnice şi totdată jalnice de intimidare. Acţiunile voastre chiar mă întăresc în convingerea că trebuie să continui şi mai decis, şi mai ascuţit!

2)      Atacul vostru de ieri a avut totuşi un efect. Am simţit solidaritate din partea societăţii civile şi aderenţă din partea unei mulţimi de oameni, unii din ei care-mi erau necunoscuţi până acum. Iată de ce aseară am luat decizia de a regândi metodele de luptă. De azi înainte bloggingul şi conferinţele de presă nu vor fi singurele lovituri pe care le veţi primi.

P.S. Marea problemă a societăţii pe care o călăriţi până acum cu succes şi totodată marea voastră şansă a fost până acum dezbinarea societăţii. În direcţia înlăturării acestei probleme voi munci de azi înainte. Atunci când noi vom fi CONSOLIDAŢI şi vom şti să ne UNIM forţele, pe care le vom direcţiona eficient în aceeaşi ţintă nu veţi mai avea nicio şansă! Sunteţi pe cât de bogaţi, pe atât şi de laşi şi fricoşi, pe cât de puternici, pe atât şi de puţini! Fiţi gata de un război TOTAL, pe fiecare metru pătrat al acestui colţ de ţară, LEPĂDĂTURILOR!

Pe CURÂND! 😉

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Veaceslav Balacci

Veaceslav Balacci

Jurist. Expert independent şi consultant în materie de tranzacţii economice internaţionale, drept economic şi drept vamal. ONG-ist. Blogger, sau pur şi simplu explorator al realităţii, aflat mereu în căutarea adevărului. Domenii de interes: dreptu...

Ultimele articole