Săptămâna protestelor…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am trăit o săptămână tare grea. Mai ales guvernanţii. Au suferit sărmanii de pe urma protestelor comuniştilor, socialiştilor, enoriaşilor şi primarilor.

Comuniştii nemulţumiţi de orice…

Socialiştii nemulţumiţi de cotaţia leului…

Enoriaşii deranjaţi de homosexualitate…

Primarii de autofinanţare…

Acum să le luăm pe rând.

Am scris în repetate rânduri despre nemulţumirile şi cerinţele aberante ale comuniştilor. Am accentuat asupra focarului de haos din partea acestora. Am precizat că pentru comunişti este mai importantă treuca puterii, decât bunăstarea poporului. Aşa că protestele acestora nu prea necesită luate în consideraţie sau, chiar mai mult, trebuiesc ignorate.

Socialiştii lui Dodon, asemenea comuniştilor, fac de obicei valuri insignifiante. Doar, că de astă dată au atins un fenomen deranjant în societatea şi economia noastră – devalorizarea leului. Argumentul acestora, confirmat prin ultimele acţiuni ale guvernului, este majorarea preţurilor.

Următorii subiecţii importanţi în această săptămână a protestelor sunt preoţii şi enoriaşii. Nemulţumiţi de respectarea cerinţelor europenilor vizavi de legislaţia homosexualităţii (faptul că propagarea homosexualismului a fost exclusă din Codul Penal) din partea deputaţilor, aceştia au blocat accesul în parlament. Plini de smerenie, aceştia au îngenunchiat şi au intonat cântece bisericeşti. În plus, la acest protest şi-au adus şi odraslele minore, care, sperăm, au venit de bunăvoie şi nu impuşi.

În sfârşit, ultimii care s-au încadrat în „săptămâna protestelor” au fost primarii. Aceştia sunt nemulțumiți pentru că resursele financiare sunt distribuite după criterii politice. De asemenea, aceştia au solicitat majorarea salariilor, descentralizarea și consolidarea autonomiei locale.

Aşadar, după aceste depănări îmi sar două întrebări:
a) Cetăţenii noştri au devenit rebeli?
ori
b) Guvernanţii au depăşit, într-adevăr, limitele legii şi ale bunului simţ?

P.S. Bine că măcar avem proteste paşnice…

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole