Să recunoaştem şi lucrurile bune care se fac, primul polițist care a devenit „OMUL ANULUI”

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Nu sunt deacord cu foarte multe lucruri oribile care se întîmplă în această ţară. În primul rînd din cauza guvernanţilor şi a tot soiul de funcţionari publici care nu merită să ţină nici mătura în mînă.

Sînt însă instituţii şi mai exact oameni responsabili din cadrul acestora care încearcă cel puţin să schimbe lucrurile spre bine. Eu am rămas plăcut surprins de atitudinea dlui Cavcaliuc. Am avut o singură discuţie iar propunerile noastre s-au materializat.
Am susţinut un grup de adolescenţi care au un grad mare de dificultate de a se integra în societate, mulţi dintre ei îşi ispăşesc pedeapsa prin colonii. Copii care au fost lăsaţi în voia soartei.
MAI , spre surprinderea mea a fost foarte deschisă de a lucra în baza unui proiect cu aceşti tineri care în lipsa educaţiei şi a suportului venit din partea autorităţilor devin potenţiali infractori.
Am fost invitaţi să susţinem seminarii pe această temă, să împărtăţim experienţa noastră împreună cu mai mulţi colaboratori MAI.
Au fost organizate chiar şi meciuri de fotbal dintre reprezentanţii MAI şi aceşti adolescenţi care trebuie să se schimbe.
De regulă aceste acţiuni în multe ţări sunt organizate şi susţinute de Ministerul Educaţiei care sînt responsabili de a educa tineri de a-i duce pe calea cea bună în viaţă.
La noi însă această responsabilitate nu ştiu de ce o are MAI.
Însă cu această ocazie am cunoscut o nouă generaţie de funcţionari de grad înalt al Ministerului de Interne care vor o schimbare a imaginii pătate de alţii.

Trebuie să recunosc că şi mulţi inspectori de rang mai mic care lucrează zi de zi pentru menţinerea ordinii publice au reuşit acest lucru în ultimii ani. Numai suntem opriţi la tot pasul în funcţie de marca automobiluilui şi numai suntem impuşi să plătim mită, aşa cum se întîmpla de multe ori.

Numai vedem poliţişti care te obligă să renunţi la bussines sau care se fac cu palate peste noapte. Sînt mulţi tiner.
Asta înseamnă o schimbare de mentalitate şi atitudine.
Deloc întîmplător Academia de Poliţie numai este atît de curtată de tineri care înţeleg ca poliţia numai este butioul cu miere. Înseamnă devotament , risc, demnitate şi plăcerea de a fi un colaborator corect.

Meritaţi aprecierea noastră şi sunt convins că dacă continuaţi în aceeaşi direcţie MAI ar putea deveni o istorie de succes ca instituţie, grad de transparenţă, corectitudine, profesionalism.
Să nu uităm că printre ţările CSI avem cel mai mic grad de criminalitate în societate. Un succes la care MAI cu siguranţă are partea lui de contribuţie.

Gheorghe Cavcaliuc „OMUL ANULUI” -promotor a proiectelor in cadru MAI- “Din culisele Poliției” ,Programul „Supraveghere de vecinătate”,Federaţia Voievod “Fratele mai Mare”.

Campania “Din culisele Poliției” – un proiect social, un proiect de suflet. Totul a pornit de la o simplă idee de a mea de a informa corect tânăra generație despre tot ceea ce se cheamă Poliție, ca până la urmă să ajung să fiu nominalizat la Gala “Omul anului 2017” a prestigioasei Revistei “VIP Magazin” datorită acestui proiect.Totodată, vreau să menționez că acest deziderat nu putea fi realizat fără implicarea colegilor mei, care și-au adus fiecare aportul său în vederea materializării acestui proiect. Pe această cale, țin să mulțumesc întregii echipe a culiselor Poliției: Daniel Mazepa, Oxana Toderiță, Uliana Palii, Sergiu Starodub, Maria Melnic, Chiriliuc Ina, Spînu Gheorghe, Chioibaș Valerii, Vleju Dumitru, Sergiu Croitoru, Sergiu Cartoflea, Belecciu Eugeniu dar și Comandanților INP, DGSP, CTCEJ, INI, DGUP, BPDS “Fulger”, DP mun.Chișinău, DP Gagauzery, DRU, DJ, SAL, DF, SRP și ai Inspectoratelor de politie municipale și raionale, precum și tuturor colegilor din marea familie a Poliției Naționale. De asemenea, le mulțumesc și dedic acest titlu tuturor tinerilor din Republica Moldova! Această mențiune, mă motivează să nu mă opresc aici și să continui să promovez tânăra generație. Împreună suntem mai puternici, împreună vom reuși!PS: Faptul că sunt primul polițist din istorie, care a fost menționat vreodata cu acest înalt titlu (asta mi-au zis organizatorii), îmi ridică responsabilitatea triplu să continui lucrurile frumoase pentru societate, ori acest exemplu ne arată că nimic nu ramâne neobservat și obține aprecierile cuvenite!

Опубликовано Gheorghe Cavcaliuc 10 февраля 2018 г.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Nicolae Pascaru

Nicolae Pascaru

CURRICULUM VITAE Numele: Pascaru Prenumele: Nicolae Data şi locul naşterii: 18 iulie 1975, s. Chircăeşti, r-l Căuşeni Cetăţenie: Republica Moldova 1998 – 2002 Universitatea de Studii Umanistice din Moldova, Facultatea de drept, licenţiat în dr...

Ultimele articole