Să începem cu legea antidiscriminare zic

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Moldova este o ţară democrată care nu are nimic în comun cu democraţia. Indicatorul suprem este chiar dreptul cetăţeanului care nu există. Dacă e să începem a construi ceva în această ţară eu zic să începem cu drepturile fundamentale ale omului care în Republica Moldova nu sunt respectate sau mai grav de atât, ele nu există.

In Moldova legea antidiscriminare nu există şi plus că nici nu este dorită, ceea ce denotă existenţa darvinismului în societate. Tin să mă refer în special la discriminarea minorităţilor sexuale din RM pentru că mereu aici s-a manifestat, uneori chiar foarte violent. Desigur, primitivismul ne caracterizează însă dacă tot avem pretenţii democratice eu zic să ne manifestăm ca atare.

Dacă sugestia de a adopta legea antidiscriminare nu ar fi venit din partea UE şi ar fi venit chiar din parlamentul RM din punctul meu de vedere acum era un caz rezolvat. Insă ţinând cont de faptul că biserica crede că este în măsură să creştineze cetăţenii cu forţa şi că o parte bună a populaţiei nu doreşte integrarea europeană, ne-am ales cu creştinii folosiţi şi cu o lege încă neadoptată.

Eu nu am înteles de ce feţele bisericeşti îşi rezervă dreptul de a decide ce este bine şi ce nu pentru anumiţi cetăţeni de vreme ce toţi suntem egali chiar şi în faţa Domnului? La această întrebare aş prefera un răspuns cât se poate de oficial. Imi pare rău că nu mai e ca în evu mediu, când biserica ardea oameni pe rug şi spunea că e creştineşte,  că poate rezolvam de mult această problemă.

Dar lăsând la o parte aceste întrebari la care nu o să îndrăznească nici o faţă bisericească să răspundă la un nivel cât de cât moderat şi înteles, aş vrea totuşi să menţionez că legea antidiscriminare este necesar să fie adoptată într-un stat de drept  din foarte multe puncte de vedere pe care sigur nu o să vă plictisesc acum enumerându-le.

Toţi oamenii sunt egali, şi dacă cineva oricine ar fi acel cineva crede că unele acţiuni netradiţionale care ţin strict de preferinţele personale ale unui cetăţean este strict problema lui, deoarece toţi suntem egali şi în acelaşi timp diferiţi, anume din acest motiv s-a inventat legea antidiscriminare care ar trebui adoptată azi, azi acum pe loc.

Stimaţi aleşi care v-aţi angajat în slujba poporului de buna voie şi nesiliţi de nimeni, haideţi să construim ceva în acest sens.

P S : Mă văd nevoit să menţionez că sunt heterosexual pentru a evita orice interpretări greşite, însă am obosit să tot văd încălcări abuzive a drepturilor fundamentale ale omului,  drept consecinţă a imaturităţii manifestată de această societate.

Sunt oameni… tot felul de oameni…

Comentarii