S-a ales praful de societatea civilă din Moldova

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Mai are Moldova societate civilă sau doar societate politică? Răspunsul îl aveți în această campanie electorală, când mai multe așa zise organizații nonguvernamentale fac conferințe de presă și prezintă diferite evaluări ale modului în care se desfășoară campania electorală. Este suficient să asculți primele 5 minute și afli ce partid au în spate sau ce grupare de interese.

La fel se întâmplă și cu monitorizarea presei prezentată de Petru Macovei, în numele unor organizații care păreau respectabile până să cadă în capcana acestui PLDM-ist. Cine vrea să știe cu cine votează acest Macovei, trebuie doar să-i citească interviurile sau să-i acceseze contul de Facebook, este verde până în creștetul capului, critică doar partidele incomode PLDM și media care nu e a PLDM sau a lui Vlad Filat. În monitorizarea prezentată azi, Macovei al lui Filat ne spune că TV 7 și N4 sunt echidistante. Eu poate sunt printre puținii oamenii din Moldova care se uită la buletinele de știri ale celor doua posturi și vă pot spune că nu ratează nici o știre de pe siteul PLDM și de pe Facebook-ul lui Vlad Filat. Interesant este însă că pe Iurie Leancă nu-l prea puteți vedea la TV 7 si N4, mai rar, spațiul e ocupat de șefu.

De posturile care promovează PD nu trebuie să-mi spună Macovei din partea lui Filat, că pot să văd singur, cum la fel văd că, din păcate, PD e cam singurul partid care produce acțiuni și, așa cum vede toată lumea, are grijă să le promoveze peste tot. ‎La Jurnal TV e la fel de clar, e tot plin de PD, dar în sens negativ, o noutate ar fi prezența foarte pozitivă a PLR acolo, prietenii știu de ce.

Deci, domnule Petru Macovei, vă rog să vă luați de mână cu Anatol Țăranu, să îmbrățișați stejarul lui Vlad Filat și să nu mai murdăriți spațiul public cu intoxicări. Când o sa vă văd că anunțați că șeful vostru e toată ziua la TV7 și N4, o să încep să cred că v-a prins rușinea puțin. Apropo, domnul Macovei, ce părere aveți despre faptul că nepotul lui Filat, patronul Caravita, a devenit și patronul Radio Vocea Basarabiei, asta cu dovezi clare în acte? Vocea Basarabiei este echidistantă în opinia dvs? Cum vă simțiți ca mare luptător pentru libertatea presei să vedeți că un post de radio respectabil cândva este acum partea a afacerilor murdărea de la Banca de Economii, în care este implicat și șeful dumneavoastră, Vlad Filat?

Asta e ceea ce a rămas din societatea civilă, un Macovei și un Țăranu, care au bani în spate și au media în care să manipuleze oamenii. Adevărata societate civilă stă tăcută, pentru că nu are bani, că nu are în spate nepoți de politicieni, bănci furate de la stat‎ și bani din hoțiile de la vamă și fisc.

Dacă vreți o concluzie, 90 la sută din media de la noi e împărțită clar pe partide. Din păcate, văd că și în România se întâmplă la fel, unde credeam că media e mai evoluata.

Comentarii