România va propune Unirea, foarte curând

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În timp ce la Chișinău nu se poate împărți fotoliul de premier, în Romania a fost creat un grup de prieteni care va iniția și va propune în viitorul apropiat ca Republica Moldova să se unească cu România.

Acești Prieteni ai Basarabiei au înțeles că lucrurile nu mai pot fi tratate superficial, iar viitorul Moldovei nu trebuie lăsat din nou la discreția Rusiei. Ei au mai înțeles că istoria trebuie corectată, nu repetată.

Crearea Grupului este o primă măsură din acest an a organizației Acțiunea 2012, în fruntea căreia a fost ales recent George Simion, un unionist declarat și consacrat.

Din acest an, A2012 va începe să ceară socoteală celor care au promis în campania electorală din .ro ca susțin Unirea. Înființarea grupului este o primă cale de realizare a visului unionist.

Alți “lideri” unioniști de la Chișinău nici nu au comentat până acum inițiativa hotărâtă a legislatorilor români, precum nici faptul că în 1-2 ani va veni o propunere oficială să se reunească Moldova cu România. Acești “unioniști” ocazionali au luat apă în gură și au ales să comenteze deciziile politice de la Chișinău, în loc să aprecieze și să transmită un mesaj de salut celor din România care au curajul să spună lucrurilor pe nume.

Aşteptăm propunerea. Sper sa fie votată doar cu voturi Pro în cazului unui referendum republican. Unirea ar putea rezolva foarte multe probleme din Moldova.

Basarabia e România!

Comentarii