Reflecții în timpul unei călătorii prin țară

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Pornesc de la faptul că îmi ador serviciul și călătoriile prin țară, îmi plac oamenii și sunt cu adevărat dedicat Republicii Moldova.

Îmi place să-mi cunosc țara și oamenii din fiecare raion, specificul geografic, istoric, etnic, economic al feicărei localități.
Am fost minimum de 3-4 ori în fiecare raion din țară și sunt sigur în peste jumătate din satele Republicii. Moldova.
Vreau să menționez, probleme sunt, diferite și specifice pentru fiecare localitate.
Fiecare dintre voi fie că este originar din afara Chișinăului, fie că aveți rude, prieteni, bunici la care mergeți în ospeție, astfel savurați din plin și drumurile mai puțin bune și peisajele construcțiilor părăsite și fețele triste ale oamenilor.
Recunosc, sunt probleme și acestea sunt grave.
Nu voi căuta acum vinovatul întruchipat în partid politic sau liderul acestuia, în stat și poziția sa geografică de la Est sau Vest, nu voi căuta pentru că acest fapt nu va ajuta cu nimic la soluționarea problemei existente, problemelor de fapt.
Stimați prieteni, colegi și concetățeni, acum ca niciodată avem nevoie de consolidarea forțelor și efortului asupra unei idei, asupra unui scop comun și el se numește REPUBLICA MOLDOVA.
Indiferent de orientarea noastră poltică, originea etnică, limba vorbită și simpatiile față de un vector sau altul al politicii externe, avem nevoie de o atitudine patritoică, sinceră și optimistă asupra viitorului nostru comun.
Sunt de părere că nu doar liderii politici trebuie să înțăleagă acest mesaj, pe departe nu. E vorba de noi, de cetățenii Republcii Moldova, e vorba de gândurile, vorbele și acțiunile noastre cotidiene.
E vorba de atașamentul nostru față de valorile unui sistem politic corect, responsabilitatea noastră pe plan de fiscalitate, impozite, gradul incoruptibilitate activă/pasivă, cultura, elementara cultură a dialogului și atitutidinii față de semeni, față de mediu și anturaj, e vorba în identificarea cu un stat care are nevoie de noi, de fiecare dintre noi și în primul rând de corectitudinea fiecăruia dintre noi.
Sper și mă bazez pe înțelegerea corectă a mesajului transmis prin această postare scurtă și vin cu mica sugestie de a reflecta asupra acțiunilor noastr cotidiene.

Doar cu gânduri sincere și intenții nobile pentru cititor.

Taraclia// 14.03.14

andrianbuligari.md

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii