Proiect Național ,,Satul Viitorului” – Concurs 200 000 de lei

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Stim bine ca in ultimii 25 de ani satele Moldovei au ajuns intr-o stare deplorabila. Majoritatea au fost parasite de locuitori, infrastructura a degradat, pe ulite nu mai zburda copii asa ca alta data. Daca nimeni nu va intreprinde nimic, situatia va continua sa se inrautateasca si mai mult.

In acest sens, Fundatia lui Vlad Plahotniuc anunta un concurs pentru primarii din toata tara privitor la sustinerea diferitor proiecte de modernizare a localitatilor rurale din Republica Moldova.

Primarii trebuie sa scrie un proiect care doresc sa fie finantat, sa adune un anumit numar de semnaturi de la sateni ca sunt de acord cu proiectul, si sa-l depuna la Fundatia Edelweiss pe parcursul lunii martie. In luna aprilie un grup de experti vor analiza dosarele receptionate si vor alege 5 proiecte diferite din 5 localitati diferite care vor primi cate 200 de mii de lei pentru implementare.

Scopul acestui concurs de granturi este dezvoltarea satelor Moldovei prin realizari concrete in asa masura ca viata oamenilor sa devina mai usoara. Regulamentul concursului poate fi gasit AICI.

PS.

Cineva care a inchis scolile in unele sate cand era Ministra a Educatiei si numeste asta reforma revolutionara, oare acum va indrazni sa critice acest proiect national?!

Comentarii