Prețul (dez)integrării (Partea 1, ne vindem pămîntul?)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În fiecare zi moldoveanul este spălat pe creieri de cel puțin 30 de ori să audă integrarea europeană la fiecare 10 minute de buletine de știri, de emisiuni de dezbateri sau chiar și de divertisment. Guvernanții care pe bună dreptate se pot bucura că au devenit vasali ai vestului încearcă să ne îmbete cu apă chioară privind visul integrării. Această zombare zilnică seamănă deja cu un delir grav și schimbare la nivel psihologic al unor exponenți ai puterii care nu vad nimic altceva decît visul de a se integra cu partenerii europeni. Și se integrează ei în fiecare zi și în fiecare zi se stăruie să ne raporteze cît de mult s-au integrat ei în spațiul european fără a indica conturile lor bancare și vilele în Alpi sau la Coasta de Azur.

Visul și delirul european continuă și mai mult, la unii aceasta a ajuns la un rang de zeitate, deci orice indicație vine de la Marele UE este imediat ordin și lege. Iar pentru cei mai servili guvernanți și care au pupat fundul mai bine stăpînilor de la vest sau poate s-au și integrat cu „partenerii” în paturi sau sub paturi că deja este și lege, li se va permite să mai guverneze o dată.

Vedem în fiecare zi isteria guvernanților pentru o fantasmă numită integrare Europeană, cică vor curge rîuri de miere și lapte, iar salamul va crește pe copaci.

Ni se spun prostii în fiecare zi de tipul cît de liberi sîntem și că degrabă vom avea dreptul să fugim din țară pentru a lăsa pămîntul nostru străinilor. Așa cum nu au putut să alunge cu foc și sabie pe strămoșii noștri de aici, și nu au acceptat să trăiască în imperii mai mari și mai prospere precum Otoman, Habsburg, Tataro-mongol și altele, acum le reușește foarte ușor să ne facă pe toți robi fără a scoate sabia sau a împușca pe cineva, au găsit proștii de la guvernare care pentru 30 de arginți se vînd. Și nu trebuie să căutăm mari dovezi pentru a demonstra că nu au onoare acești fanarioți, e deajuns să vedem cum au fost cumpărați să plece unii aleși ai poporului din rîndurile PCRM, cum a fost cumpărat Godea, Dodon, și alții. Apropo atunci nu s-a autosesizat nici un fel de CNA pe marginea acestui fapt, abia acum cînd mergea vorba de cumpărarea unui mercenar din alians s-au ofticat ăștia mult de tot, iar politicanții au început spectacolul că cineva încearcă să le sfarme piatra alianței. Oameni buni nu poți strica balega cu ciocanul.

Dar să revenim la (dez)integrarea europeană. Cît ne va costa pe noi această aventură, această trădare? Mult, deja ne-a costat o serie întreagă de obiective naționale furate sau vîndute pe bani mărunți. Ne impun adoptarea de legi potrivnice acestui neam, ne impun reforme pe care proștii noștri le aplică greșit și ies mamele gravide în stradă să-și apere drepturile. Asta e doar începutul. Scopul final este descreștinarea acestui neam și dispariția noastră ca popor, maximum ce poate să rămînă aici este o populație răzlețită, foarte bine controlată, amestecată din toate neamurile și credințele dar foarte bună muncitoare pe moșiile și întreprinderile care să aparțină străinilor.

Știu mulți străini care ar vrea să cumpere pămînt aici, nu o sotcă, dar sute și chiar mii de hectare pe care proștii locali le vor vinde pe bănuți, iar copiii proștilor vor lucra sclavi la moșii. Mîine poimîne vine și a noi legea care va permite europenilor să cumpere pămînt aici, asta va fi o nouă cerință pentru a ne liberaliza vizele. Ca proștii care mai au potențial și prezintă pericol teoretic că vor înțelege ceva în ce se întîmplă să plece de pe acest teritoriu. Deja ne-au impus chip-uri în acte, mîine vor cere bisericilor să propovăduiască doar conform directivelor europene.

Ne bucură guvernarea că putem merge fără vize în Brazilia, în Indonezia, ei cine pleacă de la noi în Indonezia?! Apoi minciuna cu liberalizarea spre UE. Proștii au crezut că pot pleca absolut liber, dar nu este așa pleacă doar o categorie de oameni, cei cu pașapoarte biometrice (deja e discriminare) și mai este nevoie de o grămadă de acte.

Haideți să vedem ce preț au plătit și vor mai plăti vecinii noștri România pentru această poveste cu integrarea.

Toți știm cum a venit la putere călcînd pe morți noua putere pro-europeană de la Kiev.

Asta e domnilor. Va urma…

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole