Presa lui Filat și Țopa îl bagă pe Plahotniuc în spital!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
Filat, Topa, Unimedia, Plahotniuc, Agora, m=fake-news

Fake-news-urile au invadat Republica Moldova. Acest fapt este unul grav, mai ales în contextul în care avem zeci de ONG-uri care chipurile luptă cu știrile false.
  Astăzi spațiul online a fost invadat cu o noutate stranie unde se spunea despre faptul că Vlad Plahotniuc ar fi internat la spital, iar unii au înflorit știrea pâna au deveniti ridicoli:  Potrivit mai multor surse, acesta a fost internat chiar în seara când Judecătoria Chișinău a invalidat mandatul de primar a lui Andrei Năstase.
Deoarece timpul costă, trec direct la sursele care au promovat acest fake-news:

Prima sursă care a postat această știre falsă este Crime Moldova, care la scurt timp de la postare și-au sponsorizat prostia pe facebook.


După publicare, cei de la Crime Moldova au și sponsorizat postarea pe Facebook pentru ca impactul să fie mai mare.


O altă sursă manipulatorie este Unimedia, portalul lui Filat, care mereu au declarat că sunt independenți și corecți. Se pare că corectitudinea lor se limitează la știri false.

Încă o sursă deloc credibilă este și Cotidianul.md, portal apărut recent, care aparține lui Alexandru Machedon, directorul StarNet și seful staffului din campania electorală a lui Andrei Năstase.
crime, Plahotniuc, Moldova
A patra sursă observată de mine este Independent.md, portal care a aparținut lui Alexandru Cozer, iar unele surse vorbesc deja că acum portalul aparține lui Renato Usatîi.

 O sursă veridică care a făcut lumină în acest caz este purtătorul de cuvânt a PD-ului, Vitalie Gămurari, care i-a pus la punct pe acești manipulatori:

După aceste manipulări evidente, vreau să văd reacția ONG-urilor media, care nu prea răspund la asemenea minciuni, ceea ce este foarte straniu.
Domnilor reprezentanți de la:
Asociaţia Presei Independente
Centrul pentru Jurnalism Independent
Asociaţia Presei Electronice
Centrul de Investigaţii Jurnalistice
Asociaţia Telejurnaliştilor Independenţi
Comitetul pentru Libertatea Presei
Centrul „Aces-Info”
Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova
  -ce fel de independență  persistă acolo la voi, dacă reacțiile domniilor voastre sunt selective?

P.S. Cel mai probabil, aceste manipulări vor fi promovate și de alte portaluri care scot profit din aceste manipulări!
P.P.S. #Pace 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Denis Rusu

Denis Rusu

Sunt o persoană obișnuită, cu preocupari sociale și politice. Nu posed nimic ieșit din comun, doar că nu pot accepta unele lucruri, precum manipularea si victimizarile absurde. Poate ca sunt perfecționist, poate ca mai mult echilibrat, dar mereu am a...

Ultimele articole