Presa lui Filat și Țopa face propagandă selectivă. Tragediile care nu aduc profit politic sunt ocolite!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

  Un bărbat de 30 de ani a decedat în dimineața zilei de 25 mai la Spitalul de Urgență din capitală după ce o săptămână mai devreme, sau mai exact în seara de 18 spre 19 mai, a fost bătut  în fața unui centru comercial din Chișinău. Ca urmare, doi sportivi K1 au primit câte 30 de zile de arest…

Această știre a fost și este promovată intens de presa de buzunar a lui Filat, Țopa și Lucinschi, iar dacă se întreabă cineva, care este această presă, atunci dau nume: ZDG, Agora, Unimedia, JurnalTV, Jurnal.md, TV8, Cotidianul(apropo, acesta e noul portal al lui Țopa, care este înregistrat de Alexandru Machedon) și ProTV.
Este regretabil faptul că un fiu, tată și soț și-a pierdut viața, însă mesajul acestor ,,cîini turbați” este altul, și anume ideea că vinovat de acest deces este Constantin Țuțu, campion K1, care are poze cu sportivii reținuți. Faza cu poze este ridicolă, mai ales dacă ne referim la un sportiv cu care se pozează toți fanii sportului și nu numai. Dacă tot presa BEM se bazează pe fotografii, atunci cu așa succes ajungem la faptul unde vinovat de decesul bărbatului se face Barack Obama…
  Nu vreau să ironizez asupra acestui subiect și nici nu voi lua apărarea celor vizați în acest caz, însă prestația celor din presă lasă de dorit, mai ales când implică familia răposatului și generalizează ideea precum întreaga Federație de K1 se face vinovată de această crimă, chiar dacă nimeni nu poartă răspundere pentru acțiunele sportivilor, mai ales că nici unul din cei implicați nu face parte din Federație.
Aceste promovări sunt selective, iar scopul lor este de a manipula și de a se ajunge la mesaje politice, mai ales că iată iarăși suntem în campanie electorală, respectiv este nevoie de a compromite imaginea lui Țuțu și a partidului din care face parte.
Am spus mai sus că presa BEM activează selectiv, iar ca dovadă în acest sens este exemplu sportivului Vladislav Gribincea, medaliat cu bronz la Campionatul mondial de kikboxing, care în data de 28 decembrie 2017, a fost împușcat în cap. Timp de 5 luni, acesta a fost în comă, iar medicii practic nu i-au dat nici o șansă de a supravețui. În acest răstimp, ZDG, Agora, JurnalTV și restul n-au pomenit nici ,,un gram” despre acest incident și nici nu s-au interesat de soarta familiei acestuia… păi este evident, acest subiect nu aduce profit politic, iar Țopa, Filat și Lucinschi nu plătesc pentru așa știri, așa cum nu plătesc jurnaliștilor care nu fac propagandă sau și mai grav, îi concediază (Anatol Melnic, Lilu).

Este coplicat să vorbești despre acest subiect, în deosebi că s-a ajuns la omor, însă mai grav este faptul că presa se folosește de această crimă pentru a aduce beneficiu politic. Totodată, eu nu vreau să caut vinovații așa cum o face presa,  deoarece pentru asta sunt organele competente, care vor identifica făptașii.
P.S. Exact această presă mereu vorbește de drepturile omului, dar iată de această dată, ZDG, Unimedia, ProTV, TV8 și restul, au uitat de prezumția nevinovăției, făcându-i pe cei reținuți, în nenumărate rânduri, criminali…

P.P.S. #Pace

Denis Rusu

Denis Rusu

Sunt o persoană obișnuită, cu preocupari sociale și politice. Nu posed nimic ieșit din comun, doar că nu pot accepta unele lucruri, precum manipularea si victimizarile absurde. Poate ca sunt perfecționist, poate ca mai mult echilibrat, dar mereu am a...

Ultimele articole