Poporul vrea ACUM la Guvernare!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Propunerea lui Vlad Plahotniuc adresată Maiei Sandu și lui Andrei Năstase de a împărți torta noii Guvernări în loc să-i bucure i-a înfuriat și mai mult pe cei doi capi ai Opoziției moldave.

—-Noi suntem sfinți! Noi cu oligarhii nu dăm mîna! Noi îi dăm în… Noi mai bine ne-om trăi toată viața în Opoziție, decît la guvernare cu PDM!

Andrei, după o pauză, a mai zis și aceste cuvinte-avertisment: Europa, SUA și frații români să fie buni și să tacă! Să nu ne dicteze ce să facem! Nici să nu încerce măcar să ne convingă să participăm la guvernare! Cele 26 % din electorat ne-au votat ca să rămînem în Opoziție, nu să facem jocul Puterii!

Maia, după o pauză, a mai zis și ea aceste cuvinte bombastice: Mie nu-mi trebuie nici postul de prim-ministru, nici cel de speaker, pe care Plahotniuc ar fi gata să mi-l cedeze! Eu nu te vreau, Vlad! Mă înțelegi? Eu sunt născută pentru a fi numai a Opoziției și basta!

Poporul ce i-a votat, privea izbucnirile lor la televizor și nu-i venea să-și creadă urechilor de ce auzea.

—Noi i-am ales nu ca să doarmă 4 ani în Parlament! Noi îi vrem la Guvernare, fie și alături de Plahotniuc! Așa vom afla, în sfîrșit, cine e mai breaz dintre ei: Andrei, Maia sau, totuși, Vlad!

Andrei scuipa în părerea poporului din Căușeni, Chișinău și Bruxelles.

Maia avea aceeași părere, ca și Andrei.

Și amîndoi, după orișice conferință de presă, în care dădeau iar în popor, Europa, SUA și frații români, coborau în pivnița șefului din PPDA, unde sorbeau licori dulci, ca și visele lui Vladimir Ilici Lenin de cîndva, al cărui chip alb, monumental, îi veghea și le aproba toate acțiunile de veșnic revoluționari, gata să renunțe la orice post de conducere în stat de dragul liderului proletariatului mondial.

—Iată cine trebuie să ne invite pe noi la guvernare, începea primul toast Andrei.  Vlad Lenin, nu un oarecare Vlad Plahotniuc!  Ia ascultă, Maia, ce frumos sună: Vladimir Ilici! Închid ochii și văd cum tot poporul, adunat în jurul nostru, ne aplaudă, cîntînd: Bravo, Andrei Ilici! Bravo, Maia Ilinicina! Jos PDM-ul!

—Ai toată dreptatea, Andrei Ilici!, continua Maia. Beciul tău este adevăratul nostru Parlament și Guvern! Ce-ai zice dacă am convoca prima ședință legislativă aici, lîngă Lenin???, a exclamat, fremătînd de emoție tot ea, brusc ridicîndu-se în picioare și depunînd  un buchet imens de flori la picioarele idolului preferat al lui Snegur, Lucinski, Voronin, Dodon și Greceanîi.

Kaput!

Este posibil ca imaginea să conţină: interior

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole