Poliţia română – un partener strategic extrem de important

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Poliția Română  a celebrat 197 ani de la constituire, iar  cu această ocazie, o delegație din cadrul Poliției Naționale a Republicii Moldova, în frunte cu Gheorghe Cavcaliuc, şeful adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei, au fost invitaţi la  eveniment la București.

Din numele  personal și al celor peste 9000 de polițiști din cadrul Poliției Naționale a Republicii Moldova, Gheorghe Cavcaliuc  l-a felicitat pe șeful Poliției Române, domnul Ioan Buda, pe omologii și colegii din Poliția Română, cu această distinsă sărbătoare, a principalei instituţii din sistemul de apărare a ordinii şi siguranţei publice.

Опубликовано Gheorghe Cavcaliuc Понедельник, 25 марта 2019 г.

 

În cadrul evenimentului Gheorghe Cavcaliuc a menţionat că colegii români se remarcă prin devotament şi onoare, curaj de a-şi pune oricând vieţile în pericol pentru a proteja societatea, care îndeplinirea fiecărei misiuni, de multe ori, contracronometru, cu pasiune, profesionalism și înaltă responsabilitate. În ciuda riscurilor, acești oameni care aplică legea cu integritate, îşi iubesc înainte de orice profesia, ei sunt eroi. 

Politia română este un exemplu pentru Poliția din Republica Moldova, un partener strategic extrem de important, de al cărui suport  am beneficiat în procesul liberalizării regimului de vize, prin acordarea dotărilor și instruirilor pe segmentul reacționare operativă la apelurile cetățenilor, analizei informațiilor și implementării Strategiei de dezvoltare a Poliției 2016 – 2020, iar aceste acțiuni, au avut un impact direct în dezvoltarea și modernizarea Poliției Naționale și au contribuit esențial la ridicarea nivelului de siguranță pentru cetățenii Republicii Moldova.

 

De asemenea, cu aceeași ocazie, în semn de înaltă prietenie și cooperare între cele 2 instituții polițienești, delegația ofițerilor din cadrul Inspectoratului Național de Patrulare și Direcției de poliție a municipiului Chișinău din Republica Moldova au participat la o activitate de promovare instituțională în România. Ieri, aceștia au prezentat o parte din tehnica din dotare în cadrul unor activități organizate de IPJ Vaslui, în incinta unui Centru comercial.

În cadrul evenimentului, pentru buna colaborare între instituțiile noastre, Gheorghe Cavcaliuc a decorat cu Medalia Inspectoratui General al Poliției al MAI al RM pentru cooperare pe șeful Inspectoratului General al Poliției Române, chestor general de poliție Ioan Buda și șeful adjunct al IGPR, comisar-șef de poliție Dragnea Florian.

 

La mulți ani Poliția Română!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii