Pînă unde va merge prostia lui Blega? O nouă provocare marca FricoşiTV

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Pre Scriptum: Este un articol cam de scandal dar care trebuia publicat, este o apărare contra unui atac pe care unii indivizi îl realizează zilnic. Ne apărăm cu cuvîntul acum, mai apoi poate nu doar cuvîntul.

În fauna jurnalistică moldovenească există un personaj special, un soi de măscărici care îşi caută bătaia cu lumînarea cum se spune din bătrîni. Acest personaj pe care am avut coazia să-l cunosc nu doar de la TV sau internet, este unul deosebit, aceasta se observă cu ochiul liber după fizionomia şi coafura „A la Costiujeni”. Pe lîngă aceste elemente externe care se observă la prima vedere şi arată că el nu e normal mai este ceva. De cînd a căpătat o răblăgită de cameră îi tot tachinează şi provoacă pe toţi cu acea cameră strigînd ca un beteag că este spaţiu public şi are dreptul să te filmeze cum vrea şi nu spaţiul public dar omul concret într-o situaţie concretă.

Filmarea omului este un lucru care cel puţin ar trebui să fie realizat cu înştiinţarea omului şi să i se ceară voie. Este o normalitate, este o dovadă a bunului simţ şi al omeniei. Iată bun simţ şi omenie este ceea ce nu are şi nu vrea să aibă măscăriciul Blega(Brega). Acest măscărici care calcă în picioare orice bun simţ, omenie, credinţă în fiecare zi a obţinut bani de peste hotare pentru activitatea sa subversivă contra poporului, şi-a tras un TV pe net şi plăteşte şi o echipă de ortaci care să umble să fluiere pe la ambasade sau alte locuri, să hărţuiască oamenii credincioşi şi credinţa ortodoxă, dar nici unul din ucenicii lui Oleg Blega nici chiar frate-su nu a întrecut şi nici nu a ajuns la culmile prostiei şi nesimţirii de care a dat dovadă OB. De aceea şi banii pentru portalul său (Fricos.TV) îi sînt la cheremul lui.

De-a lungul timpului Blega şi compania de la fricos TV au intrat în conflicte cu mulţi oameni şi instituţii(de cele mai multe ori superficiale) din care se făcea ca din ţînţar armăsar datorită faptului că au crîşă şi au cameră cu care dau aşa-numitele reportaje pe net. Este o sfidare a bunului simţ acel portal unde lucrurile sînt prezentate doar din punctul de vedere al autorilor.

Nu vă voi povesti despre faptul cum Blegii îşi băteau joc de poliţie, de oameni simpli, de autorităţi locale, acum mă voi opri la ţinta lor principală: Credinţa neamului. Au discreditat, au atacat şi au provocat permanent oamenii credinţei, nu era acţiune sau sărbătoare a creştinilor(Paşte, proteste, Drumul Crucii etc) în care să nu apară indivizii cu camere de la Blega and Company ca să provoace, să învenineze oamenii sau cel puţin să ia în derîdere.

Arma lor principală este dezinformarea, aceşti oameni (părerea mea) nu au dreptul să filmeze pe nimeni că vo spune scîrnăvii de-ale lor în mod sigur şi vor da pe net. Ei caută orice loc unde ar putea fi alungaţi sau rugaţi frumos să iasă afară sau oriunde unde să-şi bată joc de cineva şi unde probabil pot lua şi una la moacă (mai popular în bot).  Aşa a fost la diferite adunări şi consilii locale unde nu era de treaba lor, aşa a fost la Universitatea Slavonă unde a provocat oamenii, aşa a fost de nenumărate ori cu poliţia.

În ultimul timp blegii şi-au concentrat eforturile contra creştinilor. Au fost omni-prezenţi la protestul recent Creştinilor de lîngă palatul republicii unde a încercat să provoace dar n-a putut.

Acum recent a strigat sus şi tare că a fost agresat de creştini, se rugau oamenii lîngă Cruce, a trecut Blega o dată a filmat a întrebat un trecător ca să provoace o părere negativă dar s-a ablomit apoi a mai trecut cîteva ori pe lîngă oameni şi i-a insultat verbal (fapt care nu l-a filamt) iar apoi oamenii au vrut să-i ceară socoteală, iar blegul a început să zbiere că îl taie ăştia. Cel mai aiurea este că poliţia de care şi-a bătut joc individul şi măscăriciul dat de nenumărate ori i-a jucat în jocul lui şi nici măcar nu i-au cerut să oprească filmarea sau insultele adresate oamenilor care se duceau la poliţie. Oare au mai rămas oameni cu coloană verticală la poliţie?

De ce se întîmplă aceasta? Deoarece avem un soi de frică faţă de camera de filmat, şi pentru că nu ne ştim drepturile şi dacă nu dorim ca indivizi demenţi să ne filmeze avem dreptul să ne respecte cererea.

De ce atacă creştinii şi credinţa? este unicul pilon pe care se mai ţine acest popor în faţa globalizării şi a transformării în elemente simple ale sistemului.

Mesaj pentru fraţii Creştini: Nu vă temeţi de aceşti indivizi ei sînt pleava societăţii pe care îi va sufla vîntul, grîul este cuvîntul Domnului în inimile noastre.
Mesaj pentru Blega: Ai avut noroc că nu eram eu acolo între creştinii ceea, că îţi chemam salvarea.
Priviţi şi DVS stimaţi cititori cum îşi bate joc de noi un nerod şi hai să ne gîndim pînă unde îl lăsăm aşa?

Iartă-mă Doamne dar dacă îl prind pe acest individ OBlega îl…
Să ajutăm fraţii creştini care au ajuns la nevoie.

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole