Peste 100 000 de moldoveni, au spus DA Uniunii Europene în PMAN !

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Astăzi a fost o zi istorică pentru Republica Moldova! Pe data de 3 noiembrie 2013, peste 100 000 de moldoveni prezenți în Piața Marii Adunări Naționale, și alte milioane de acasă și de peste hotare, au spus ferm, DA Uniunii Europene! DA pentru bunăstare! Astăzi, s-a demonstrat încă o dată, că marea majoritate a cetățenilor, susțin cursul European al țării, că Integrarea Europeană este în primul rînd opțiunea lor!

În același timp, azi a fost dat un semnal puternic tuturor că marea majoritate a cetățenilor Republicii Moldova, sunt împotriva Partidului Comuniștilor, împotriva ideilor comuniștilor, împotriva Uniunii Vamale. Mold0va azi a demonstrat că este Pro Europa!

La finalul manifestării, moldovenii care au venit astăzi la Chişinău și au participat la mitingul în susţinerea cursului european al Republicii Moldova, au votat în unanimitate o rezoluţie în care se spune că trebuiesc întreprinse toate măsurile pentru ca Moldova să atingă obiectivele de modernizare şi dezvoltare pe calea integrării europene:

Noi, cetăţenii Republicii Moldova, întruniţi astăzi, 3 noiembrie 2013, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, în ajunul Summit-ului „Parteneriatului Estic” de la Vilnius şi cu prilejul acestui eveniment istoric pentru ţara noastră,

Răspunzînd Apelului lansat de conducerea Republicii Moldova, de Coaliţia ProEuropeană aflată la guvernare, şi care este susţinută de personalitățile reprezentative ale elitei naţionale şi ale grupurilor principale, care formează societatea moldovenească,

Declarăm că opţiunea europeană este singura corectă pentru viitorul ţării noastre, interesul național major și unica şansă pentru a asigura drepturile, libertatea şi prosperitatea tuturor cetăţenilor.

Conștientizăm că acest moment major ne cere să fim solidari și hotărîţi în alegerea noastră. Solicităm partidelor din Coaliţia Pro Europeană de guvernare, dar şi întregii clase politice moldoveneşti să dea dovadă de unitate și maturitate – în numele intereselor naţionale ale Republicii Moldova, în numele intereselor cetăţenilorRepublicii Moldova de a beneficia de condiţii civilizate de trai, de drepturi şi libertăţi fundamentale, de securitate economică şi socială, proprii unui stat de drept şi democratic.

Viitorul Republicii Moldova se decide acum!
Viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană!
Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Chişinău
Piaţa Marii Adunări Naţionale

3 noiembrie 2013″,
se mai spune în documentul rezoluției, pe care o puteți citi integral aici.

Personal, sunt foarte mîndru, că am avut ocazia să particip la acest eveniment unic, istoric! Sunt bucuros că azi, moldovenii din toate colțurile țării, sau revăzut, și-au dat mîna în Piața Marii Adunări Naționale, demonstrînd lumii întregi că sunt uniți pentru cauza națională!

DA, moldovenii pot să-și decidă viitorul! Iar viitorul Republicii Moldova este numai în Uniunea Europeană!P.S.
Mergem înainte, pentru că înainte era mai bine 😉

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole