pe scurt…despre un subiect lung. cu biserica ortodoxa din Moldova

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Proiectul de compromis al Legii Anti-Discriminare, cel care a ținut cont și de punctul de vedere al Bisericii elimina criteriul ”orientare sexuală” și-l pomenea doar în art. 7, în legătură cu interzicerea discriminării în câmpul muncii.

Au fost scoase însă, din rațiuni perfect necunoscute, și criteriile ”stare a sănătăţii”, ”avere şi origine socială”. Adică partea de milă și justiție socială a Legii.

Adică, esența mesajului creștin.

Paradoxal până la lacrimi, reprezentanții cei mai vorbăreți ai BOM (alde Marchel) au insistat și după asta ca Guvernul să elimine cu totul sintagma ”orientare sexuală”.

Nici un cuvânt în comunicate, declarații de presă și reportaje despre scoaterea săracilor sau a bolnavilor din criteriile de discriminare.

Într-un limbaj mai simplu, Biserica Ortodoxă din Moldova a acceptat i-a jerfit pe  săraci doar ca să le dea peste mână homosexualilor.

E un fel de creștinism fără creștinătate. După asta, Biserica Ortodoxă din Moldova ar putea liniștit să se auto-dizolve.

…Marian Lupu, președintele Parlamentului vrea împușcat că nu pricepe legătura între lege și bunul simț. Mă rog, Adrian Nichifor, pușcașul partidului, și Ion Șoltoianu, pușcașul mercenar îs după gratii.  Eu nu vreau împușcat, dar aș vrea să mi se dea o palmă să înțeleg că nu e vis că Biserica a abandoant creștinismul de dragul cruciadei (inventate) anti-homosexuale.

Ea s-a lăsat atât de mult prinsă în această confruntare, încât pare să fi uitat motivul inițial și acum nu face decât să lupte din inerție.

Comentarii