Păzea, trec oamenii cu Migalka (Cine şi cum merge prin Chişinău)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În articol nu mă refer la poliţie, salvare, pompieri deci cei care îşi fac treaba, mă refer aici la conducerea noastră care tot îi place să meargă cu migalka la fund.

Oraşul Chişinău a devenit unul foarte modern, colorat, aglomerat dar şi cu multe probleme din această şi alte cauze. Problemele sînt de diferită natură şi cu diferite cauze care le provoacă, există probleme economice care se văd prin sărăcia de zi cu zi, probleme de aranjamente stradale, drumuri care permanent se repară şi permanent îs stricate şi gropi de o juma-de roată, probleme politice legate de steaguri care se coboară pe unele instituţii în bernă iar pe altele rămîn sus ca brazii, mitinguri, brazi ai guvernului, ai primăriei, construcţii autorizate şi nu prea, steaguri de-a UE-ului peste tot unde este posibil şi imposibil.

Pe lîngă aceste probleme mai este ceva care este vizibil cu ochiul liber în fiecare zi, şi anume VIP-urile din conducerea ţării care se îngrijeşte în fiecare zi de poporul său, ca aceştia, sărmanii să nu se prea grăbească să ajungă la timp la lucru. Mă veţi întreba cum vine asta? Păi oamenii importanţi ai statului (atenţie nu ai ţării) de fapt super-oamenii nu merg ca toţi în troleibuze, în autobuze sau rutiere, ei nu merg nici pur şi simplu în maşinuţele lor făcute cadou din buzunarul nostru al tuturor, ei merg cu dita-mai alai de sirene şi poliţie în faţă şi în spate ca nu cumva cineva din oameni să le exprime dragostea şi recunoştinţa pentru toată truda lor pentru acest popor pe care îl extermină cu succes.

Cine are norocul să trăiască în anumite zone megieşe la locurile de trai sau de lucru ale bravilor conducători în fiecare zi au ocazia a sta nu doar în cozile interminabile din centrul capitalei dar şi în cozile artificial create de Super-oamenii care ne conduc şi cărora nu avem dreptul să le trecem calea. De ce spun asta? Eu, ca şi mulţi alţii din oraş am norocul de a trăi într-o zonă care în fiecare zi este intersectată de cortegiul conducerii noastre, şi lucrez chiar lîngă Guvern unde vreau-nu vreau îi văd zilnic.

Cînd trece vre-un VIP (Very imbecile, prost) din ăştia toate semafoarele de pe traseu se pun în verde automat ca nu cumva scumpetea de om să aştepte vre-o secundă în plus. Întreg alaiul acesta trece cu o viteză nebună (deci regula de maxim 50km/h pentru care toţi înclusiv şi eu luăm amendă pentru super-oameni nu e valabilă), la această viteză dacă întîmplător vre-un copil calcă pe carosabil păi nu are nici o şansă. Am văzut că chiar şi ambulanţele care merg cu girofarurile aprinse le cedează trecerea, deci şi viaţa omului poate fi mai puţin importantă decît timpul unui super-om. Într-o zi am stat la o intersecţie de la Calea Orheiului într-o coadă imensă care a stat peste 20 minute în soare şi căldură insuportabilă a caniculei de acum numai pentru faptul că intersecţia a fost traversată de un cortegiu al conducerii ţării care se grăbea la Cricova să serbeze, poate încă un acord secret al alianţei care trebuia spălat în vinul de la Cricova ca să ţină mai mult.

Ceea ce este interesant e că semafoarele pe care poliţia foarte amabil le pune pentru ei în verde rămîn aşa deci în verde pentru unii şi în roşu pentru alţii nu doar 30-40 secunde ci de 20-30 de ori mai mult. Unii din noi oamenii simpli au norocul să intre într-o rutieră care la amiază se transformă în saună pe roţi şi să stea la o intersecţie fără mişcare şi fără să-şi facă cineva griji sau să dirijeze circulaţia. Aşa se întîmplă la noi că acei care au venit la putere cu lozinca luptei cu mafia şi nedreptatea şi că nu vor mai tăia în fiecare zi panglici ca să-şi facă PR, nu vor mai folosi banii publici în scopuri personale. Iar acum vedem o cu totul altă situaţie, noi stăm şi ne sufocăm în intersecţii iar ei mult-stimaţii şi iubiţii noştri se grăbesc să mai taie vre-o panglică, să mai mănînce pîine cu sare la vre-un eveniment organizat cu mare fast din banii publici, sau să mai bea un păhar de tulburel în beciurile răcoroase ale Cricovei iar noi oamenii simpli putem sta în troleibuze, maşini, rutiere, putem aştepta un pic în ambulanţe că doar nu mai murim chiar. Trebuie ei în primul rînd să poată trăi bine iar noi aşa-ştii putem trăi doar dacă vom fi utili lor.

Nu se grăbeşte alaiul niciodată la vre-o şcoală care se închide, la nişte copii care rămîn pe drumuri din cauza că părinţii pleacă peste hotare. Nu vede alaiul de poliţie şi VIP-uri combatantul care trăieşte deja de 3-4 ani în cort şi mai fost ridicat de poliţie de lîngă Guvern ca să nu umbrească cumva sărbătoarea stegului lui Filat. Nu vede guvernarea miile de credincioşi care îşi exprimă opinia.

P.S. Ceea ce mă irită este că ne mint în fiecare zi şi acum au mai tras cîteva milioane din buget ca să-şi cumpere maşini de kătăială noi că alea erau cam vechi şi cam nu erau în pas cu moda. Unii din lingăi pentru asta şi vin la putere doar pentru a se simţi un pic mai super-oameni faţă de alţii, asta este doar din cauza obscurităţii sufletului lor.

În rest bravo băieţi puneţi girofarul (migalca) şi mergeţi prin oraş cum vreţi! Nu vă mai spun ce vă strigă sau ce gîndesc oamenii cînd vă văd cortegiile voastre care ne blochează calea, cred că ştiţi şi singuri despre iubirea populară către conducerea actuală. Ce este interesant e că şi incasatorii a diferitor bănci şi magazine tot şi-au tras maşini cu girofaruri albastre (în regulamentul circulatiei rutiere este clar scris că doar Poliţia, pompierii şi ambulantele au dreptul la girofaruri albastre şi prioritate)

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole