Pascaru: „Marșul Victoriei” trebuie să-i reunească deopotrivă pe moldoveni, ruși, ucraineni și români

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Liderul Mișcării de Tineret „Voievod”, Nicolae Pascaru, a lansat un apel la adresa tinerei generații, îndemnînd tinerii să nu rămînă indiferenți față de manifestațiile dedicate Zilei Victoriei.

Activistul civic a amintit, în cadrul unei conferințe de presă, că memoria celor căzuți la datorie, pentru apărarea Patriei, trebuie cinstită într-un mod demn, notează NOI.md.

„Cel de-al Doilea Război Mondial este o tragedie nu doar pentru Uniunea Sovietică, dar pentru întreaga lume, pentru că a fost curmată viața a peste 60 de milioane de oameni. Este o cifră foarte mare. Fiecare dintre familiile noastre a pierdut pe cineva în acest grav război. Este important ca tînăra generație să țină minte că războiul este o tragedie, e important să marcăm victoria împotriva fascismului, care a fost un cancer al omenirii”, a menționat Nicolae Pascaru.

Acesta a chemat oamenii să dea dovadă de unitate și solidaritate, indiferent de etnie. „Este important ca de această sărbătoare să se unească toți: și ucrainenii, și rușii, și moldovenii, și cei care se consideră români”, a punctat Pascaru.

Precizăm că un grup de ONG-uri, împreună cu socialiștii, vor desfășura un marș comemorativ pe 9 mai la Chișinău. Coloana manifestanților se va deplasa, începînd cu ora 10.00, din centrul capitalei spre Complexul Memorial „Eternitate”.

http://www.noi.md/md/news_id/83743

Nicolae Pascaru

Nicolae Pascaru

CURRICULUM VITAE Numele: Pascaru Prenumele: Nicolae Data şi locul naşterii: 18 iulie 1975, s. Chircăeşti, r-l Căuşeni Cetăţenie: Republica Moldova 1998 – 2002 Universitatea de Studii Umanistice din Moldova, Facultatea de drept, licenţiat în dr...

Ultimele articole