Păcătosul ”luptător anti-sistem” din Căușeni.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Astăzi e la modă să critici. Mai ales dacă merge vorba despre politică. Și sunt o sumedenie de părerologi și moraliști care atacă dur pe altcineva. Și în principiu e ok să ai o părere și să știi să o exprimi, dar din păcate sunt mulți care o fac fiind ei înșiși certați cu legea.
Un asemenea exemplu am avut ocazia să-l urmăresc în orașul Căușeni, unde un fost angajat în calitate de jurist al primăriei, eliberat ulterior din funcție pentru influențarea hotărârii instanței, în favoarea sa, prin prezentarea unor probe false.
Ar fi cazul să menționez că motivul atacurilor pe care le face Focșa Anatolie – au un caracter strict politic. Mai exact:  (PSRM?) – atacă PD. Atacurile fiind direct îndreptate spre actualul primar, Repesciuc Grigore și familia lui, care este apropo, la al doilea său mandat în această funcție. Și de la un timp, dar mai puțin, spre Consiliul raional, cu președintele căruia Anatolie, nu atât de demult, erau în relații foarte bune.

Așadar, în anul 2005, activând în calitate de jurist în cadrul primăriei orașului Căușeni, Focșa Anatolie reprezenta APL într-un dosar civil, unde o doamnă a atacat în instanță decizia prin care a fost demisă din funcția de șef-interimar.

În cadrul acelei ședințe de judecată, Focșa Anatolie a prezentat o probă falsă, un pretins raport, din 22.06.2005, al grupului de lucru ”discutat în ședința consiliului orășenesc”. Însă mai târziu s-a dovedit că asemenea raport nu a fost întocmit. Apoi folosindu-se de încrederea și lipsa de experiență a secretarului Consiliului orășenesc Căușeni care avea ștampila, l-a rugat să o aplice pe pretinsul raport al grupului de lucru. Astfel, la data de 10 februarie 2014 domnul Focșa a fost condamnat, însă nu i-a fost aplicată pedeapsa pe motivul expirării termenului de prescripție de atragere la răspundere penală pentru fapta săvârșită în 2005.

Vedeți mai jos decizia Curții de Apel:

Și a Curții Supreme de Justiție:

Mă rog, poate ar avea o scuză că: a fost pe timpul comuniștilor… ( 😀 )  Însă, să păstrezi un asemenea angajat în funcție ar însemna să riști imaginea, nu doar proprie ca primar, dar și a întregii primării. Focșa a fost eliberat din funcție de către primarul Repesciuc după jumătate de an de mandat. Motivul principal fiind că domnul Focșa, în acea jumătate de an, fiind jurist al primăriei, încerca diferite miș-mașuri, în mod repetat sugerând primarului să falsifice unele acte pentru a obține un ”profit”, probabil. Dar primind răspuns negativ, a început să aplice alte scheme, chiar acționând primăria în judecată. Etică profesională? – Nu n-am auzit. Bun simț? – Nici atât. Domnului Focșa, prieten pe atunci cu Președintele raionului din partea PLDM, nu-i convenea nicidecum faptul că Primarul orașului a ales să reprezinte Partidul Democrat. Poate avea și o comandă pentru a discredita primăria, cine știe. Astfel atacurile la adresa Primarului, familiei Repesciuc, și consilierilor locali din Căușeni continuă de ani buni. Este greu de redat ura emanată de Focșa, însă folosind în limbajul său expresii ca: oile o să voteze, porci și lepre, fascisti, javre, boi (lista poate continua) – vă dați seama. Nu m-aș mira dacă frecventează permanent și protestele de la Chișinău cerând țara înapoi pentru prietenii de altădată; că limbajul e cam același. Urât. Și mai zici că visăm la Europa.

În opinia mea, fie că folosești politicul pentru a obține funcții, fie că lupți pentru idee, un scop nobil – mereu trebuie să fii om și să lași un loc pentru bună ziua, dar nu să-ți ascunzi păcatele după masca de mare luptător anti-sistem.

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii