Olecica şi lentocica. Oleguţ şi brăţara.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Olecica iubeşte foarte mult să fie în rând cu moda. A văzut că vine 9 mai şi toate discuţiile se învârt în jurul Marii Pobede sau a Dispariţiei Nazismului – vrea şi ea.

Lentocica Sfântului Gheorghe este dedicată tuturor veteranilor care au luptat în Războiul pentru Apărarea Patriei. A căutat vreo două zile şi în sfârşit a găsit-o… la prietenul său care îi face campanie lui Igor Dodon.

A luat mai multe, ca să îşi pună una pe palton şi alta pe geantă. Unde-i unul nu-i putere, unde-s doi e mai frumos. A mers acasă şi i-a dat şi mămicăi. Şi tata a cerut vreo două ca să dea la prieteni.

Aşa Olecica se simte împlinită şi în centrul atenţiei. Ah da, se mai şi crede om care este solidară cu veteranii şi îi iubeşte.

___________________________________

De cealaltă parte stă Oleguţ. El se crede mare patriot. Mai mult – se crede naţionalist. La cei 16 ani ai săi, profesorul de istorie l-a învăţat că românii sunt cei mai buni, iar ruşii sunt cotropitori şi mancurţi.

Profesorul i-a educat spiritul care, crede Oleguţ, este unul absolut normal: ura faţă de ruşi şi dragostea faţă de români.

Pe 1 decembrie, Oleguţ a găsit un site al unei grupări naţionaliste de dreapta din România. A cumpărat de la ei un chipiu, un maiou şi multe-multe brăţări cu tricolorul României pe ele. A dat câtorva prieteni care au găsit acest naţionalism ca ceva trendy şi original.

„Nimeni n-are aşa ceva. Numa’ noi. Eu sunt român şi o să mor român!”, gândesc toţi cei trei teenageri.

__________________________________

Asta este ţara Moldovei din preajma sărbătorii de 9 mai. Pe cei care câştigă ceva din asta nu-i cheamă Olecica sau Oleguţ.

Comentarii