O seară la Constanţa… ce nu o pot uita

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Stăteam frumos pe malul Mării Mediterane, cu eclipsa de Lună în faţă şi mă gîndeam… oare cine se mai odihneşte în Constanţa şi cine mai cîntă cu drag „O seară la Constanţa… Ce nu o pot uita… O seară la Constanţa… Îţi frînge inima…”.

Atunci nici nu ştiam că voi ajunge în Constanţa chiar a doua zi, chiar dacă nu planificasem asta şi chiar dacă nu doream să trec prin Constanţa. Şocul cultural l-am avut în aeroport: am găsit ghişeul unde se făcea check-in pentru Chişinău şi am ocupat loc la coadă. La un moment dat, văd că în loc de Chişinău apare Constanţa. Vorba cîntecului: I asked myself – WTF? Am aflat de la colegii de coadă că avionul va trece prin Constanţa şi apoi va ajunge în Chişinău.

Avionul a decolat cu o întîrziere de peste 30 min, pentru că unii conaţionali au întîrziat, probabil că se făcea greu check-in-ul. Dar asta nu-i cel mai spectaculos: am aterizat în Constanţa după o oră 15 min. Şi ce am făcut în Constanţa? Avionul a făcut manevra, s-a apropiat de terminal şi s-a oprit. Nicio uşă deschisă, nimeni nu s-a apropiat de avion. Pur şi simplu am stat 5 minute. Apoi avionul a făcut altă manevră, s-a întreptat pe pista de decolare şi în 35 de minute am fost în Chişinău. În total, am ajuns cu 45-50 min mai tîrziu decît trebuia (aterizarea în Constanţa a făcut zborul mai lung cu 15-20 min).

Explicaţia economică e destul de simplă: Moldavian Airlines n-are dreptul să facă curse charter Chişinău-Antalia şi face curse Chişinău-Constanţa-Antalia şi înapoi. Ei au găsit soluţia, în condiţiile că nu li s-au dat voie să facă curse charter directe Chişinău-Antalia. Ceea ce se întîmplă la noi e o Prostie adevărată. Nu înţeleg de ce trebuie să trecem prin Constanţa, doar pentru a mima o escală şi a mima că nu se face cursa Antalia-Chişinău, ci Antalia-Constanţa, apoi Constanţa-Chişinău. De la această escală nu cîştigă nici pasagerii, inclusiv mulţi copii care trebuie să suporte două aterizări şi decolări în loc de una, nici compania, ce are costuri mai mari.

PS Nu uitaţi să veniţi pe 19 iunie la vot. Eu am venit. +1

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii