O nouă Caravană a Unirii, pe biciclete

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Continuă seria de acțiuni de popularizare a reunificării printre cetățenii simpli din toate colțurile Republicii. Un nou proiect de tip grassroots, organizat de M.C. „Tinerii Moldovei”, este Hora Quest. Startul campaniei va fi dat miercuri, 1 iunie, ora 8.00, de la „kilometrul zero”, din fața sediului central al ÎS „Poșta Moldovei”.

Campania de informare se va desfășura sub forma unei caravane pe biciclete. Pe parcursul întregii veri, o dată la 5 zile, circa 60 de tineri vor porni pedalând să informeze locuitorii din satele unui anumit raion despre schimbările care vor interveni în viața acestora după Unire. Tinerii vor încerca să ofere cetățenilor republicii o nouă perspectivă asupra acestui subiect prin argumente de natură socio-economică, dar și prin demontarea miturilor false în ceea ce ține de identitatea populației majoritare dintre Prut și Nistru. În fiecare zi, tinerii vor ajunge în 8 sate, vor avea întâlniri cu autoritățile locale, vor merge din poartă-n poartă și vor împărți materiale informative sătenilor.

În perioada 1 iunie – 5 iunie, caravana va fi prezentă în raionul Strășeni. De pe 6 iunie, aceasta va continua în toate satele din raionul Ialoveni. Campania de informare își propune să ajungă în 800 de sate și să schimbe într-o direcție pozitivă percepția majorității cetățenilor Republicii Moldova privind subiectul Unirii cu România.

Înscrierea pentru a treia și a patra etapă (Hâncești, repsectiv Anenii Noi) mai e deschisă aici.

Comentarii

Iulian Gramațki

Iulian Gramațki

Doctorand în economie la Goethe Universität Frankfurt; licențiat în Administrare de Business și Științe Politice la Saint Louis University Madrid; membru al Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale și al Platformei Civice „Acțiunea 2012”. Cunoști...

Ultimele articole