Nu-i treaba mea!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ceea ce vedem zilnic la TV şi pe internet e normal. E din viaţă. Se mai întîmplă… Dar cînd lucrurile se repetă cu regularitate, cînd ele devin obişnuinţe, înseamnă că există o problemă. Presa liberă şi comercială independentă e plină de elevi care se bat, copii violaţi, omoruri şi tot felul de crime.

Cînd se întîmplă o tragedie putem să bocim, să ne dăm cu capul de pereţi şi să urlăm cu Caps şi sute de semne de exclamare că avem o ţară de rahat. Dar putem să analizăm la rece nişte lucruri ca să răspundem la cele două întrebări fundamentale: “Cine e vinovat?” şi “Ce e de făcut?”

Cine e vinovat?

Să analizăm cel mai recent caz. O fetiţă de 4 ani omorîtă prin viol la Soroca.

1. Vecinii: Ei sunt cei mai aproape de noi. Cînd se întîmplă ceva – vecinii sunt cei la care apelăm. Mai ales în sate, unde poliţia şi salvarea ajung mai rar. Tot vecinii sunt cei care ştiu tot ce se întîmplă în curţile/apartamentele vecinilor. Vecinii familiei respective ŞTIAU că mama acestei fetiţe este iresponsabilă şi că umblă cu beţiile. Şi nu au făcut nimic.

2. Autorităţile locale: Primăria oraşului este OBLIGATĂ DE LEGE să ducă contul tuturor familiilor social-vulnerabile din localitate. Şi să le monitorizeze nonstop. Se vede că Primarul or. Soroca este prea ocupată cu amplasarea panourilor antifasciste în oraş încît să mai aibă grijă de careva copii lăsaţi în voia soartei.

3. Asistentul social: Este persoana care are ca OBLIGAŢIE DE SERVICIU să cunoască situaţia din fiecare familie social-vulnerabilă din localitate. Mai ales situaţia copiilor din aceste familii. Aşa “mamă” demult trebuia privată de drepturi părinteşti. Desigur, e greu să dai copii la orfelinat. Dar acolo ei au şanse mai mari să supravieţuiască.

4. Poliţia: Fără comentarii.

5. Biserica: Tragedii ca la Soroca au la bază degradarea morală şi spirituală a oamenilor. Cît nu s-ar strădui autorităţile – morala ţine de altă sferă. Apărătoare creştinilor din Moldova, Biserica, e prea ocupată cu lupta împotriva gaylor şi a Aliansului. Între timp, enoriaşii se bat, se taie, îşi violează copii, se omoară ca în epoca de piatră. Şi “păstorii” lor spirituali se fac că plouă…

Continuare pe Blogul lui Victor Chironda.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii