Noul sistem ca de penitenciar – camerele care ne urmaresc pe noi teroriştii. Semnele vremii.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Le vedem în bănci , la magazine, la calculatoarele noastre şi mai recent în şcoli şi pe străzile noastre – caremele de filmat care ne urmăresc oriunde am merge şi deja tot mai puţine locuri rămîn unde ne putem ascunde de ochiul sistemului , este noul sistem , noua ordine mondială , noul penitenciar (închisoare).

Azi dimineaţă (16.01.14) ne-au anunţat fastuos de la toate TV-urile mai degraba a fost o ameninţare că ne vor urmări pe noi şoferii de peste tot şi de oriunde şi mai mult ca atît Leancă a dat ordin să ne facă tuturor şoferilor zile negre, deci acest premier de buzunar, ne ameninţă, se vrea a fi un fel de băgător în sperieţi un fel de Ioan cel Groaznic sau mai ştiu eu cine.

Sistemul de acum, tot mai tare şi cu insistenţă incearcă să supună totul, nici o tranzacţie economic sa nu le scape, chiar dacă dai 2 lei cerşetorului sau iai cu autoscopul pe cineva déjà eşti suspect,treci nişte bani pe lîngă sistem.

Cu toţii ieşim afară , mergem la cumpărături, ne întîlnim cu prietenii, plecăm la şcoală sau la muncă…Dar de azi înainte toate acestea le vom face doar sub ochiul strict al camerelor care ne filmează. Şi ne filmează zilnic cam peste tot déjà în acest oraş. Chiar zilele astea se instalează la fiecare intersecţie şi şchioapă de drum, doar în Piaţa Marii Adunări şi străzile adiacente , deci pe un segment de circa 400 metri au fost puşi 8 piloni pentru camere de filmat, pe fiecare vor fi puse 2-3 instalaţii de urmărire.

Aş vrea să intreb cu această ocazie de mult stimatul ministru de interne :

Domn Recean , de cine vă este frică aşa tare că instalaţi sute şi mii de camere în toată ţara ?  Un lucru nu îmi este clar, cum oare un regim care se pretinde a fi democratic şi foarte pro-european impune atîtea restricţii şi în loc să sădească copaci au înfipt cîte un stîlp la fiecare 100 m să pună camere pentru a ne urmări ? De ce acest regim „liber şi democratic” în 3 ani au făcut atîtea prostii cît nu au făcut comuniştii în 8 ani de guvernare ? Răspunsul este simplu. Acest regim este mult mai dictatorial decît multe altele, acum se închid televiziuni incomode , se pun camere pe străzi, se impun acte biometrice de strict control.

De mai bine de două luni în întreg Chişinăul  răsar ca ciupercile după ploaie nişte piloni lucii ca mintea actualei guvernări, piloni pentru camere de urmărit. Şi ne vor urmări ! Pe fiecare ne vor urmări ! Ne vor monitoriza viaţa !Şi nimeni nu ştie cine e la monitor şi cine te va urmări , ne vor urmări mereu, cînd pleci la lucru, cînd vii, cu cine vii, unde te duci şi cît stai, cu cine mergi pe stradă. Vor vedea ce cumperi şi de unde cumperi, ce iţi place şi ce dispoziţie ai, toate aceste informaţii nu vor mai fi confidenţiale, vor fi ştiute de sistem şi cîţiva oameni care îl servesc.

Unii ar spune : „Ei şi ce dacă mă filmează, nu am ce ascunde şi nu mă afectează deloc” dar e o părere greşită.  Fiecare din noi avem ce ascunde şi avem de ce ne teme de aceste camere, este suficient să pui un pic creierul în mişcare sau sa citeşti din proroci sau din George Orwell ca să înţelegi ce se intimplă. Noi ca oamenii liberi sîntem periculoşi sistemului, mai ales dacă ne permitem libertatea de a gîndi şi analiza sistemul.

În primul rînd sînt periculoşi sistemului cei cîteva % din oameni care nu se lasă zombaţi, creştinii mai ales care cred mai mult în Dumnezeu decît în sistem şi legile acestui stat. Dar nu numai noi cei care nu acceptăm sistemul vom fi urmariţi . Oamenii care au afaceri , care duc tratative, oamenii de ştiinţă , oricine care are ceva de ascuns cu cine se vede şi unde pleacă , cît stă acolo , deci oamenii cu care se vede şi cercul de interese, informaţii pe care sistemul de urmărire le poate comercializa concurenţilor sau oricui este interesat , informaţii care ajunse la cei vizaţi pot multe să facă.

Pentru prostimea şi toţi cei care acceptă orice fel de urmărire şi nu le pasă de nimic,  vor fi scenarii separate în care e nevoie de camere de fimat , se vor putea testa diferite tehnici şi arme psiho-sociale , se vor urmări stările de anxietate ale populaţiei, pot fi artificial provocate stările de dezmăţi , agresie sau prostire in masă, toate acestea foarte bine monitorizate  şi studiate . Companiile şi corporaţiile vor avea material foarte ieftin pentru a observa comportamentul de consum al prostimii pentru a dezvolta  tehnici cît mai eficiente de marketing , deci pentru a ne prosti şi mai mult. Mă mir de unii care dau dovadă de o naivitate la limită cu prostia cînd spun că nu e nici un pericol în monitorizarea noastră  de 100 %. Cum poţi fi atît de prost să crezi că vor urmări doar pe „cei răi” şi toate aceste cheltuieli statul le face pentru binele poporului ?! Pe toţi vor urmari,  pe cei care au verticalitate şi sînt contra , pentru a-i anihila sau speria pe cei lipsiţi de duh şi minte , pentru a-i controla şi a-i ţine la nivel de turmă care ştie doar să consume şi să bea pe la discoteci. Iar anumite informaţii vor fi vîndute de sistem celor interesaţi. Cum va vedea Filea dacă nu a mai aparut vre-un concurent care vinde mai multe ţigari ?

Teroriştii. Acest stat care pune camere peste tot ne consideră pe toţi apriori nişte criminali. Fără a preamări aici vă spun că noi sîntem toţi potenţiali terorişti, terorişti care trebuie filmaţi, cind intri in casă, în troleibuz. Să fii fimat cînd te ţii cu iubita de mînă, ce flori îi dai. Copilul care se duce la şcoală este şi el filmat, şi bătrîna care stă cu mîna întinsă tot e potenţial criminal. Doar în închisorile de maximă stricteţe se pun atîtea camere de filmat pentru a urmari fiecare pas al criminalilor de acolo. Deci Recean şi Leancă ne considera de criminali. Leancă conduce o ţară cu 3,5 milioane de potenţtiali terorişti. De imediat ce ieşi din casă eşti filmat. Iar acum există tehnologii care permit determinarea bolilor pe care le are un om analizind faţa, mersul sau şi altele. Este un atentat la viaţă fiecaruia din noi. Iar un stat împinzit cu camere  poate fi foarte uşor manipulat şi atacat economic, informaţional, chiar şi militar avînd toate informaţiile la dispoziţie. Am citeva intrebări la Recean cu această ocazie :

–          Cîţi bani au fost cheltuiţi din buget pentru sistemul de urmărire al populaţiei ?

–          Cine are acces la informaţiile filmate ?

–          Cît de securizat este acest sistem ?

–          Ce fel de informaţii sînt adunate despre oameni?

–          Există recunoaşterea de feţe la sistem şi dacă da , de ce se face asta?

–          Cine va suporta costurile de întreţinere anuală şi cît este asta în cifre?

Ştiu că am de a face cu laşii în epoteţi şi nu vor răspunde, vreau doar ca să le spun că nu doresc a din banii mei, din impozitele mele să intreţin o echipă de быдло sau lodari bezdelnici, care unica ce fac  stau şi mă urmăresc la monitor.

Question-Mark

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole