Noua capitală-a Moldovei va fi Nisporeni?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

După megaconcertul din data de 14 ianuarie 2017 de la Nisporeni, organizat de Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”, 67 % din locuitorii raionului au semnat un demers către Parlament și Guvern, prin care solicită ca viitoarea capitală a Moldovei să fie orașul Nisporeni.

Este a doua propunere de acest fel, prima fiind cea semnată de 42% de orheieni, îndemnați de Ilan Shor să o facă.

Nu este un caz singular în lume.

În fosta Uniune Sovietică primii au fost cazahii.

Ei au renunțat la Alma-Ata(Almatî) în favoarea micului oraș Astana, care e capitală a Cazahstanului de mai mulți ani.

În Statele Unite ale Americii nu gigantul New York este capitală a țării, ci Washington, un oraș mai mic.

În 1989 și conducătorul român de atunci, Nicolae Ceaușescu, avea de gînd să transfere capitala Țării de la București la Tîrgoviște.

Unde a și fost ucis.

—-Schimbarea capitalelor trebuie să se producă și la noi! Asta înseamnă modernitate și descentralizare a Puterii, asta înseamnă dezvoltare durabilă, prin aducerea Guvernului și Parlamentului la Nisporeni! Pe Dodon să și-l ia orheienii!—așa vor cei din raionul în care s-a născut acum jumătate de veac Plahotniuc.

Mai ales că prim-ministrul Pavel Filip a declarat anul 2018  unul al megaȘantierelor de construcții.

Despre acest lucru știe și Andrian Candu, și Monica Babuc, și Vasile Bîtcă, și alții, prezenți la întîlnirea cu locuitorii raionului din 14 ianuarie curent.

Nisporenenii  se declară foarte optimiști și cred că anume orașul Nisporeni, și nu orașul Orhei, va fi viitoarea capitală a Moldovei.

Liberă de comunism, socialism și de relicvele lor, deshumate mereu.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole