NePrimarul lajelor(prostiilor) concrete (sau primar cu 26%)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Noul – vechiul primar al Chișinăului și a toate suburbiile (în raza de 40 km) a celebrat cu mare fast și bîcizmul caracteristic PL – ului victoria în mascarada de alegeri organizate de el și Cecan.

Nici nu a intrat prea bine în funcție că perlele de bîdlizm înnăscut deja au început să curgă vraiște.

Au organizat o beție drept în mijlocul capitalei cu muzică fețe bete urlete mugete și închiderea circulației pe străzile adiacente, fapt care l-au arătat toate canalele dar nimeni nu s-a întrebat de securitatea traficului care a fost periclitată de mitingul neautorizat și saluturile pregătite din timp. Sau rezultatul era deja cunoscut mult mai devreme.

Chirtoaca betie

O a doua lajă pe care a secretat-o primarul nou-vechi ales a fost iarăși legată de Mîna Moscovei care este obsesia și fetișul liberalilor convinși, doar ei o văd peste tot, și îi salvează și pe alții de acest pericol. În delirul legat de Mîna Moscovei edilul nou ales a jignit-o pe Zinaida Greceanîi și toate femeile arătîndu-le locul și mai ales a făcut un comentariu tîmpit la vîrsta contra-candidatului său, jignind-o să-și caute de pensie. Și ar fi pur și simplu un mic incident cu tentă de huliganism dacă ar spune-o un bădăran simplu venit din beciurile împuțite ale unei suburbii (ex Colonița) dar nu e așa, a spus-o Primarul General de Chișinău. Apare o tendință foarte periculoasă – bădăranismul și bîdlizmul devin o modă dictată de unii politicieni care încearcă prin asemenea metode să ascundă incompetența lor și lipsa de educație. Că da, e la modă să fii bădăran, mai ales dacă ești primar și nimeni nu te poate trage la răspundere că de altfel le cade alianța lor în bezdnă. După ce a fost pus cu nasul în ceea ce a făcut ca motanul acela care face peste tot kk, al nostru edil de 26% a venit cu un text lacrimogen care trebuia să țină loc de scuze, un fel de îmi pare rău a publicat pe pagina sa de FB, numai că adevărul este altul; bîdla liberală nu poate scrie texte integrate, iar ceea ce a apărut este un text scris de polit-rucii lui de la partid care repede au compus ceva să scape de rușine pe primar.

Chirtoacă nu a fost niciodată primarul tuturor! El întotdeauna a avut un grup, un public pe care îl urma și un mare grup de oameni de care îi este totuna și încă un grup de care se străduie să-și bată joc, anume de cetățenii municipiului, oricine nu a plăcut edilului a avut de afacere cu el. Mai întîi pensionarii au fost loviți (edilul ține minte bine cine nu l-a votat), apoi rutierele (care au devenit interesante pentru Topală și alți PL-raști), apoi minoritățile etnice de care a stăruit să-și bată joc săpînd PMAN, creștinii au urmat cărora le-a organizat marșuri gay și concerte în scuarul Catedralei cînd au fost aduse sfinte moaște, apoi diferite alte grupuri pe care Chirtoacă s-a străduit să le încalce normele și viața normală.

Nici acum neprimarul nu a putut să se abțină de declarațiile jignitoare la adresa celor care nu l-au votat, el de fiecare dată vrea să arate cu tot dinadinsul că nu este primarul tuturor ci doar a unei gaște care l-a ales. El nici nu vrea să fie primarul tuturor, lui îi place să calce pe cineva în picioare, pe cei mai slabi, că de cei puternici se teme.

Imediat ce a aflat că a mai primit un mandat de la prostime, nu s-a putut abține de la narcisismul său și egoismul vădit, și-a permis să bea în plină stradă și a dorit să i se aducă laurii de a fi ținut în brațe și aruncat în sus de mulțime.

Aș sugera ne-primarului să nu se bucure atît de mult, nu este o victorie atunci cînd obții un pic mai puțin de 26% din voturile electoratului. Anume atît a luat Chirtoaka, dacă înmulțim cele 53,5% obținute de la prostime cu 48,5% care au ieșit la vot.

Pe oraș Chirtacul a pierdut alegerile fiind devansat cu cîteva mii de voturi. În schimb în suburbii acesta a obținut voturi multe. Prostimea nu dorește schimbarea, sau mai bine zis este o chestiune de invidie, ei acolo trăiesc în condiții precare și nu ar vrea ca orășenii să trăiască normal, și ar vrea ca să trăiască la fel de rău de aia și îl votează pe incompetent. Un fel de invidie a vecinilor că dacă ei trăiesc aiurea să trăiască și cei din oraș în mizerie, ceva de genul să moară și capra vecinului.

Ce va fi vom vedea, însă noi toții trebuie să tragem niște lecții din acestea. Prostimea lui Chirtoacă și cei care au fost amăgiți s-au activat de minune, au adunat un sfert din alegători (26%) și au impus la limită pe primarul bădăran a cărui imn este Kirtoacă-i de jină.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Mihail Lozovanu

Mihail Lozovanu

Absolvent de stiinte exacte, cetatean al Moldovei, doresc sa aduc o schimbare spre bine in tara mea, sunt conservatorist mai mult de opinii si imi place sa analizez lucrurile din mai multe puncte de vedere inainte de a face o concluzie. Iubesc tara ...

Ultimele articole