Moldovenii au adus un omagiu Voievodului Ștefan cel Mare

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

10 ianuarie 2018, se împlinesc 543 de ani de la Bătălia de la Vaslui (10.01.1475), în care oastea Moldovei condusă de Ştefan cel Mare a repurtat o strălucită victorie asupra armatei otomane.

Cu acest prilej, membrii Mişcării de Tineret „Urmaşii lui Ştefan” şi cei ai Mișcarea „Voievod” au mers la statuia lui Ştefan cel Mare de la Vaslui pentru a-i aduce un omagiu Voievodului.

Tinerii au făcut şi cîteva fotografii pe care le-au distribuit pe reţelele de socializare.
Amintim că acum 543 de ani, Ştefan cel Mare a ales drept cîmp de bătălie lunca rîului Bîrlad, la sud de Vaslui. Moldovenii, ocupînd poziţii dominante pe dealurile împădurite, ce flancau Valea, aveau avantaje.

Focul artileriei moldovene, iureşul cavaleriei moldoveneşti, în frunte cu Ştefan cel Mare, au pricinuit turcilor pierderi grozave. Dezastrul a fost desăvîrşit de pedestraşii ţărani: zeci de mii de turci au fost nimiciţi.

Marea biruinţă a moldovenilor „rău înarmaţi şi mai că luaţi de la coarnele plugului” a răspîndit faima Moldovei în întrega Europa şi l-a acoperit pe Ştefan cel Mare cu o glorie nepieritoare.

http://noi.md/md/capitala/depuneri-de-flori-si-discursuri-la-monumentul-lui-stefan-cel-mare-din-capitala-video

Nicolae Pascaru

Nicolae Pascaru

CURRICULUM VITAE Numele: Pascaru Prenumele: Nicolae Data şi locul naşterii: 18 iulie 1975, s. Chircăeşti, r-l Căuşeni Cetăţenie: Republica Moldova 1998 – 2002 Universitatea de Studii Umanistice din Moldova, Facultatea de drept, licenţiat în dr...

Ultimele articole