Moarte iminentă speciei Homo sapiens. Deci, să o grăbim.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Astăzi la emisiunea „Vox.publika” a fost abordată „problema” demografică din Republica Moldova. În special, s-a vorbit despre egoiştii care se decid asupra unui singur copil.

Înainte de a gândi la câţi copii să creştem, ar fi indicat să ne informăm privind situaţia demografică de pe Terra. Suntem deja 7 mlrd şi către 2050 vom fi 9.5 mlrd. La fel, trebuie să cunoaştem că 75% din tot peştele din oceane a fost nimicit în ultimii 50 de ani, iar 45% dintre specii sunt distruse; 40% din toate pământurile fertile sunt degradate; fiecare al 6-lea de pe terra nu are ce mânca, iar circa 50 000 zilnic nu beau un strop de apă- evident din lipsa acesteia. Trebuie să cunoaştem că din cauza extragerii masive de petrol, acesta se va epuiza peste 75 de ani, iar numarul automobilelor in 2020 o să atinga 1 mlrd. 75% din locuitorii Terrei trăiesc în sărăcie, iar 25% trăiesc ca strămoşii nostri acum 6000 de ani.

Din cauza activităţii noastre, către 2030 nu vor exista gheţari la Polul Nord, care, apropo, în ultimii 40 de ani s-au micşorat cu 40%. Evident, topirea gheţarilor va avea consecinţe dezastruoase, gen: Tokyo şi New York sub ape; moartea a 18% dintre speciile oceanice; încălzirea globală, dat fiind faptul că gheaţa servea drept reflector al razelor ultraviolete şi, evident, degajarea gazului metan.

Nu trebuie să uităm că „graţie” suprapopulării, pădurea amazoniană a fost distrusă în ultimii 40 de ani în proporţie de 25%- atenţie!– pădure care generează 50% din tot oxigenul de pe Terra. Între timp, în Haiti, unde suprapopularea a atins cote megalomane, pădurile au fost distruse în proporţie de 98%.

Să nu uităm şi de apă- aceasta în curând va echivala cu aurul. Muntele Kilimanjaro, care alimentează marele râuri ca Iang, Mikong, King a rămas în ultimii 30 de ani fără 80% din gheţarii săi. Amintesc că reţeaua vastă de râuri asigura viaţa a 2 mlrd de oameni, iar cândva dacă râu Iordan din Israel era faimos, astăzi a devenit un umil pârâu ( daţi un search pe Google ).

Şi, în sfârşit- foametea. Ştiaţi că 1 mlrd de oameni de pe planetă se subalimentează? Între timp, în ţările dezvoltate, 50% din cerealele planetei sunt preconizate pentru hrana animalelor, iar, atenţie, 28% dintre alimente se aruncă la gunoi. Atunci când 40% din apele subterane nu mai există, 70% din apă pe Terra se utilizează pentru agricultură.

În continuare vă prezint ce cantitate de apă este necesară pentru un produs:

1 kg cartofi –                       100 litri
1 kg orez –                           4000 litri
1 kg de carne de vită –    13 000 litri

Nota Bene: doar reţeaua McDonalds, care are o cotă mondială pe piaţă de 5%, omoară anul 550 mln de vite.

Pe final, dacă vreţi un duş rece, plecaţi in Rwanda sau Bangladesh şi veţi afla la ce duce proliferarea în masă a speciei Homo sapiens. Acolo, suprapopularea a adus la Infern. Din cauza că oamenii sunt prea mulţi si nu au ce mânca, mamele işi sacrifică mezinii ca să-i hrăneasca pe ceilalţi copii.

P.S. A fost calculat, Terra ca să supravieţuiască are nevoie de doar 1 mlrd de oameni. Doar aşa se va obţine sinergia. În prezent însă, avem 1 mln de naşteri la un interval de 4 zile. Deci, concluzia, faceti 4-5 copii ca sa ne autodistrugem mai curând.

P.S2. Eu nu-i vreau copiilului meu un viintor similar celui Rwandez. Mai bine îmi depun tot efertul şi priceperea ca să agonisesc 2-3 mlrd de $- suficienţi pentru a asigura un teren pe Marte- mai departe de Terra.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii