Mitropolitul Vladimir şi episcopul Marchel – victimele complotului unei terţe părţi?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Presa de la Chişinău încearcă să inoculeze ideea existenţei unui „conflict” între eparhiei de Bălţi şi Chişinău. Mi-e greu să-mi imaginez ca episcopul Marchel, care este membru al sinodului şi cunoaşte foarte bine canoanele să se aventureze să pornească un „război” împotriva unui confrate, mai ales că o astfel de confruntare nu ar putea avea o finalitate.

De ce nimeni nu s-a întrebat cine sunt acei tineri din gura cărora au ieşit acuzaţiile grave la adresa Mitropoliei, cine le-a pus textul în faţă? Mă mir de faptul că declaraţiile acestora au fost asociate cu episcopul Marchel, fapt care este absolut nejustificat. Probabil, acest lucru s-a făcut intenţionat pentru a trezi reacţii negative din partea eparhiei de centru şi, respectiv, o contrareacţiei a eparhiei de Bălţi.

Tind mai curând să cred că atât Mitropolitul Vladimir, cât şi episcopul Marchel au devenit victimele stratagemelor prost gândite de unii „conflictologi”  din afara Bisericii , cu  o proastă reputaţie, care încearcă să exploateze politic acest conflict. Cel mai probabil este că aceşti „conflictologi” de-al lui peşte vor rămâne cu buza umflată şi de această dată, aşa cum s-a mai întâmplat şi în alte cazuri.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Octavian Racu

Octavian Racu

-sociolog, jurnalist- Născut în municipiul Chişinău, Republica Moldova Telefon(-oane) Mobil: +373 79776454 E-mail(uri) octavianracu@yahoo.com, octavianracu@gmail.com Data naşterii 13 octombrie 1984 - 2008 – 2011 – redactor ...

Ultimele articole