Micuța Dina are nevoie de ajutorul nostru!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Micuța din imagine se numește Dina. Recent a împlint doi anișori. Povestea ei este una mai tristă. La o săptămînă după naștere a fost diagnostizată cu un viciu cardiac- Canal atrio-ventricular comun. Insuficienta la valva AV comunade gradul III.

Din spusele părinților ei, Crețu Ion și Marina, medicii nu au putut observa acest defect complicat al inimii în timpul sarcinei, nici chiar în primele zile după naștere. 

Fetița nu avea poftă de mîncare, vomita foarte des și cel mai grav era faptul că nu adauga în greutate. Dina nu adăuga în greutate deloc. Dacă adăuga 20-30 grame pe lună era pentru noi o mare reuşită. Fetiţa noastră refuza mîncarea, iar dacă reuşeam cu greu să o hrănim peste cîteva ore, vomita.”, spune mama Dinei. Cel mai mult, pe părinți îi speria respiraţia zgomotoasă a fetei ce se auzea din camera vecină.

Cardiochirurgii moldoveni refuzau să opereze fetiţa, atunci Ion și Marina au decis să se adreseze după ajutor la specialiştii din Kiev. „Bani pentru operaţie am strîns cum am putut: muncă, datorii, credite.”, mărturisesc ei.

familia_Crețu

Prima intervenție chirurgicală a fost la Kiev în perioada 27.09.2011 – 07.10.2011, dar din păcate rezultatul nu a fost atît de vizibil după cum se aștepta. A doua operație a avut loc în Berlin, la data de 06.03.2013. „În Berlin i-au făcut inima în trei camere, deoarece anatomic, deocamdată, nu este posibil altfel din cauza părții stîngi a inimii care este mai mică decît partea dreaptă. Plus, i-au făcut operația Glen pentru o saturație mai bogată a sîngelui. Următoarea operatie va fi în funcție de cum se va dezvolta și va crește inima ”, explică Ion, tatăl Dinei.

După cea de a doua operaţie, fetița şi-a revenit cu dificultate, iar anestezia şi multiplele antibiotice au slăbit şi mai tare imunitatea copilului şi aşa slabă. Cantitatea mare de medicamente ce au fost administrate Dinuței a dus la mărirea ficatului, a început să aibă probleme la rinichi şi pancreas.

Acum Dina mai are nevoie de încă două intervenții chirurgicale. Prima este planificată la începutul lunii noiembrie și va costa 12 mii euro, bani de care părinții nu dispun.

Părinții se adresează tuturor celor care pot, să-i ajute cu bani pentru aceste operații, dîndu-i fetiței o șansă la viață și la o copilărie frumoasă.

Cei care doresc sa o ajute pe Dina, o pot face prin urmatoarele cai:

1. Donații – Persoanele fizice pot face donaţii în orice filială a următoarelor bănci:

Victoriabank SA
Moldindconbank SA
IS Posta Moldovei
Mobiasbanca SA
Moldova-Agroindbank SA
Beneficiar: Dina Crețu

2. SMS – Abonații operatorului de telefonie mobilă Moldcell, o pot ajuta pe Dina trimiţînd un SMS gol la numărul scurt 0445. Costul mesajului este 10 lei.

Număr de contact al părinților: +373 69581520

Doamne ajută!

Acte:

1. Raport ecografic;

2. Concluzia medicală_pag.1;

3. Concluzia medicală_pag.2;

4. Bonul de la Clinică_pag.1;

5. Bonul de la Clinică_pag.2.

 

Comentarii