Mesaj adresat minorităților

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Câteva cuvinte adresate minorităților, minorităților extremiste.
Pornesc prin faptul că nu voi răspunde provocărilor minuscule și neimportante din partea unor amici, dimpotrivă, chiar îl rog să mai gândească la problema de logică din postarea precedentă și să urmărească cu atenție postările ce vor urma 😉
Un alt moment important, niciun extremist nu mi-a explicat legătura dintre limba vorbită și identificarea națională a unui individ, convingeți-mă stimați promotori ai adevărului istoric.
Și da, postarea precedentă, pentru a rezuma textul. Ideea de bază e că nu are nimic în comun limba vorbită de o persoana cu identificarea etnică a acestuia. Aceste legături „alogice”, sunt invenții utopice a unei minorități etnice din RM.
_______
Câteva rânduri despre minorități, minoritățile extremiste.
Și aici mă refer atât la extrema dreaptă cât și extrema stânga, ca atitudine, comportament și grad de intoleranță sunt identici (asta și vreau să zic, nu văd nicio diferență dintre un comunist extremist, un pseudosocialist care se identifică cu un stat din Est și dintre un unionist, naționalist de dreapta care se identifică cu un alt stat, din Vest).
Sunteți identici dragii mei, sunteți frați extremiști și între voi trebuie să se producă unirea (uniri vamale, statale, asiatice, frățăști, istorice…) exclusiv între voi, minoitățile extremiste de dreapta și de stânga.
______
Stimați prieteni, direct vorbind, în RM aceste doua extreme paranoice mereu inventează dușmanul extern și în baza diferențelor de origine etnică sau limbă vorbita, aduc mesaje ofensatoare, radicale și intolerante.
Dreapta lupta cu stînga dar are de suferit majoritatea populației RM. Și mai rău, ambele extreme atacă direct în RM ca stat, ca subiect și ca viitor posibil al acestuia.

O extremă nu tolerează moldovenii și atacă minoritățile ucrainene și ruse, alții nu acceptă minoritatea românească și atacă și statele vecine.
Acest flagel trebuie combătut.
Orice mișcare care contravine toleranței, coeziunii sociale și în primul rând care contravine legislației Republicii Moldova, trebuie combătută (special mă refer la ideile unioniste, separatiste si antistataliste).
Avem nevoie de bunăstare economică și socială, avem nevoie să construim un stat modern, democratic, european. Probleme ajung Republicii Moldova, pe fundalul acestora nu mai e loc și pentru minoritățile extremiste.
Cetățenii RM au nevoie de pace, de liniște și de siguranța zilei de mâine; mai puțin au nevoie de argumente științifice, naționaliste și extremiste.
Stimați reprezentanți ai minorităților extremiste, fiți buni și respectați Constituția RM, statalitatea acestei țări, identitatea moldovenească a majorității populației, coeziunea socială, respectați faptul că în RM sunt cetățeni de alte etnii, care vorbesc altă limbă, dar în egală măsură sunt cetățeni ai RM, respectați acest stat, aceste meleaguri și acești oameni care locuiesc aici și cărora le stați în gât cu paranoia, prostia și extremismul vostru.

__________

Puțină terorie:

EXTREMÍSM s.n. Atitudine (politică) caracterizată prin idei, păreri exagerate, unilaterale.

EXTREMÍST, -Ă, extremiști, -ste, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care ține de extremism, care depășește limitele normale, moderate; privitor la teoriile, ideile, opiniile, metodele, măsurile etc. împinse la extrem. 2. S. m. și f. Adept al extremismului.

Radicalismul și extremismul caracterizează o politică intolerantă, nedemocratică, discriminantă, având frecvent caracterul de fanatism, naționalism, exercitat de unele grupări fundamentaliste. Originea etimologică a termenului de extremism provine din latină „extremus” „extrem, ultimul”. Termenul desemnează idei sau acțiuni considerate extreme, exagerate, utopice ( Wikipedia).

UE și extremismul
Mișcările extremiste, radicale sunt combătute în lumea modernă. Democrațiile europene luptă cu acest flagel. Ideologiile anarhiste, naționaliste, de dreapta și de stânga, pot duce la ură intoleranță, ură socială, radicalizare, agresiune și reacții violente.
Comunitatea Europeană a emis un șir de acte ce au drept scop combaterea flagelului extremist și promovarea comunicării sociale.

Online-ul este privit la moment ca o primă sursă de informare și de răspândire a mesajelor extremiste din parte mișcărilor radicale.

Tinerii sunt ținta numărul unul a Mișcărilor de acest gen. Tot tinerii sunt grupul vulnerabil, fiind cel mai mult afectați de propaganda extremistă.

Originea Mișcărilor extremiste poate fi diversă și mesajele acestora sunt diversificate, forma de organizare, partide politice, ONG-ul, mișcări civice.

În RM sunt antistataliste și anarhiste, prin negarea cometemțelor instituțiilor de stat, prin negarea suveranității si independenții RM și legislației acesteia.

andrianbuligari.md

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii