(video) Made in China. E de plâns, dar nu mai pot de râs

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

După o criză econimică mondială şi în ajunul alteia, suntem uneori tentaţi să achiziţionăm ceva mai ieftin, ori dublicate ale produselor originale. Bineînţeles că China (iertaţi-mi cacofonia!) e campioană la fabricarea produselor copiate de la mari producători de maşini, jucării, haine, telefoane etc. A apărut şi o glumă printre vorbitorii de rusă la această temă; Бог создал мир. Всё остальное сделано в Китае. (Dumnezeu a creat lumea. Restul e fabricat în China).

Dar nu întotdeauna alegerea unui produs Made in China e tocmai perfectă. (Nu râdeţi! Ştiu că mulţi veţi spune că alegerea unui produs chinezesc întotdeauna NU e o alegere perfectă). Produsele de acolo sunt ca unele manele de aici; copii ale brandurilor bine cunoscute. Spre exemplu, din curiozitate mi-am luat un telefon fabricat în China, copie a IPhone 4. Parcă ţine bine apelurile şi trimite bine mesajele… şi atât! Nici vorbă de aplicaţii „app” sau ceva de acest gen. Calitatea TV – oribilă, se blochează deseori, dar e mai ieftin de 4 ori decât un IPhone 4 original.

Asta încă e floare la ureche. Vedeţi ce a păţit un rus! A cumpărat o jucărie Made in China pentru copilul său. Sunt sigur că nu i-a mai dat-o. (Nu-mi place doar că înjură, dar îl înţeleg că i-a fost greu să se abţină) Urmăriţi şi râdeţi cu poftă!:

Nu înjuraţi, pentru că înjurînd, atrageţi spre voi energie negativă, şi din cauza asta vi se pot întîmpla multe chestii neplăcute!…
Cu jucăriile nu e atât de grav. Mult mai periculoasă e o armă AK 47, bineînţeles o copie Made in China:

Ţinînd cont de faptul că analiştii economici prognozează o creştere economică considerabilă pentru China în următorii ani, că această ţară va fi puterea economică principală în lume, îmi dau seama că produsele de calitate proastă Made in China vor deveni curând o problemă esenţială pentru economia globală. Nu vom avea de ales şi vom lua doar ce se face acolo. E de plâns,… dar eu privesc iar video de mai sus şi nu mai pot de râs.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii