Mă grăbesc să întîrzii…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Şi ce dacă e sîmbătă dimineaţa şi eu nu am somn…Şi ce dacă e weekend, şi ce…

Oare aceasta schimbă ceva în viaţa socităţii? Paradox, oraşul care de obicei e aglomerat la maxim poate fi şi pustiu. Am avut ocazia recent să văd bvd. Ştefan cel Mare, duminică cu 20 minute înainte de ora 8, era pustiu. Însă deja la orele 8 acesta se aglomerase brusc, cu oameni…oameni care mereu se grăbesc, chiar şi duminică.

Noi mereu ne grăbim…încercăm să profităm din viaţă la maxim, să nu pierdim timpul în zadar. Întrebarea e doar noi folosim timpul la maxim sau acesta ne foloseşte pe noi? Veacul XXI a venit cu mii de schimbări, în lumea în care ar părea că omul are tot ce ar putea să-i faciliteze viaţa, noi am devenit doar nişte sclavi… sclavi, dar ştim noi oare cine ne este stăpînul?!

Am observat noi oare că creşte numărul sinuciderilor în ultima perioadă?!

Oamenii se pierd în toate detaliile astea, în goana după fericire.., deşi de fapt nimeni nu cunoaşte ce este fericirea. Unii văd fericirea materială, alţii – spirituală. Şi ce dacă orcum pînă în final nu o găsim, cei ce işi doreau bogăţie niciodată nu se mai mulţumesc, fiind veşnic în goană după avere. Cei ce văd fericirea în valori spirituale, luptă contra unui întreg sistem, plin de minciuni, murdărie şi lucruri urîte. Am mai spus-o anterior: ,, În lumea aceasta nimeni nu minte, dar viaţa e plină de minciuni, nimeni nu comite crime, dar atîtea se întimplă, nimeni poartă vina, dar totuşi se fac atîtea lucruri urîte…”

Probabil nu o facem intenţionat, o facem automat în goana după fericire… Anume această goană ne face să pierdim pe cei dragi, ne pierdim pe noi înşine.., iar frica de a greşi ne ascunde în adîncurile întunericului.  Am spune noi că aşa ne fac condiţiile de viaţă… de ce noi trebuie să ne supunem condiţiilor?, poate ne creem noi condiţiile de viaţă şi trăim după regulile noastre. De ce trebuie să trăim după reguli deja existente care nu au permis să obţinem succesul. Moldova a suferit mereu…probabil, am greşit, noi, societatea moldovenească, am greşit căci orice lucru îl facem mecanic, îl facem că trebuie şi nu că ne place. Mulţi vor spune că gîndesc bine ceea ce fac, atunci de ce nu putem păşi la o nouă treaptă?, de ce suntem blocaţi în sărăcie, atît materială cît şi spirituală.

Iată apar şi primele raze de soare…Cît e de frumos! Ştiu, înţeleg, e foarte dificil să te trezeşti dimineaţa odată cu primele raze de soare, cînd eşti după o săptămînă dificilă de muncă, dar această priveleşte îţi dă noi puteri şi atît entuziasm.

Aici închei, mă grăbesc…mă grăbesc să întîrzii după fericirea mea…Ba nu fericirea singură mă va găsi, căci fericirea constă în drumul spre EVEREST, şi nu în destinaţia finală!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii