Lost!!! Pleșca, Darie, Bușilă.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Colegi, prieteni, amici, cunoscuți vă rog ajutați. S-au rătăcit 3 cetățeni importanți comunității  noastre. 3 cetățeni de valoare care au luptat împotriva corupției, administării ineficiente a primăriei Chișinău, evaziunii fiscale, construcțiilor ilegale și Moldova-Gaz. Acești 3 eroi care au luptat pentru dreptate și adevăr au dispărut …

Oamenii îngrijorați spun că i-au văzut ultima oară pe 5 iunie. A trecut mai bine de o lună, lumea cere disperat ajutorul lor. Cine îi va mai apăra împotriva dictatorului și coruptului Chirtoacă? Cine va mai lupta contra justiției și prețului înalt la gaze?

Dacă dețineți orice informație despre bravii noștri luptători,( Thor, alias V.Pleșca, Spider-man, alias M.Darie, Superman, alias R.Bușilă) vă rog să mă contactați.

___________________________________________________________________________________________

Lăsând ironia la o parte, încerc să realizez cât de nesimțiți sunt acești foști candidați. În timpul campaniei electorale erau gata să rupă camașa de pe piept, să se bată cu oricine pentru dreptatea muritorului de rând. Acum au dispărut, au dispărut precum Statuia Libertății dintr-un truc de -a lui David Coperfield sau iepurașul din pălăria magicianului.

Cum își permit acești cetățeni să fie atât de falși? Dacă ar fi cum ziceau ei că le pasă de locuitorii Chișinăului, ar veni cu propuneri, proiecte, proteste la primărie și acum. Însă, astfel de candiați de regulă fac mare vâlvă doar în campanie electorală și după înfrângere se întorc la afacerile lor. Oare nu ar fi mai etic ca banii aruncați pe campanie electorală să fie folosiți pentru construirea locurilor de joacă pentru copii, centrelor de agrement etc. Oare cetățenii nu ar aprecia mai mult astfel de acțiuni decât PR-ul ieftin făcut în campanie electorală? Fiecare dintre noi știe cât costă un minut de publicitate la televiziune sau ce sume fabuloase se cheltuie în campanii. Imaginați-vă acești bani folosiți în folosul comunității.

Nu ar fi mai logic ca în timpul acestor 4 ani de zile, până la următoarele alegeri, să se manifeste activ precum au făcut-o în campanie electorală? De ce nu lucrează în folosul cetățeanului și acum? Astfel și-ar maximiza probabilitatea de a fi ales primar. Însă, ce să explici, așa e rațiunea moldoveanului, o rațiune pe termen scurt. Preferăm beneficii imediate contra costuri înalte decât beneficii târzii contra costuri mici. Nu avem dezvoltat conceptul de gândire strategică pe termen lung …

Cred că cu toții ne-am dat seama care este valoarea acestor super eroi. La următoarele alegeri să nu vă irosiți voturile pentru astfel de candidați cinici.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii