Lecție de ortodoxie kgb-istă și libertate a conștiinței dată cu niște pumni și un Lexus

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am urmărit cu mare atenție manifestarea ortodoxiei profunde a avocatului mitropoliei Moldovei în raport cu echipa de filmare a Publica TV. De altfel, am rămas surprins de entuziasmul, dar în același timp de evlavia împărtășite de bravul jurist Golban, argat al mitropoliei Moldovei subordonate bisericii ocupanților ruși. Absolut neașteptat pentru mine, dar și pentru alți ortodocși mai puțin entuziasmați și mai puțin evlavioși, acesta i-a luat la pumni pe jurnaliștii care-și exercitau dreptul constituțional de a filma în spațiul public, dar și obligația de serviciu de a produce un material despre un conflict dintre enoriașii moldoveni, subiect până la urmă de interes public.

Dincolo de comportamentul brutal și în fond, ilegal, al juristului care nu dă doi bani pe democrație și pe drepturile omului, merită observat un alt aspect. Mă refer la polițiștii noștri călărășeni care ziceai că sunt operatori la o nuntă de prin sat, cu o mână pe cameră, iar alta-n buzunar, fără vreun gând de a pune mâna pe baston și de a-l imobiliza pe agresor. Nu voi vorbi despre sentimentul profund de silă care m-a încercat privind aceste scene penibile, dublate de și mai puternicele dubii în legătura cu securitatea noastră, a tuturor, pe străzile Patriei.

Având în vedere pasivitatea polițiștilor ”experți” care se tot căciuleau în fața guru-ului jurist care din câte am putut observa nu era chiar dușman cu șeful polițiștilor din teren, jurnalistul de la Publica a fost nevoit să încerce pe cont propriu să-l oprească pe atacator. Nici nu vreau să mă gândesc ce ar fi pățit tânărul jurnalist dacă i-ar fi lipsit camera și publicul… Evident, nu i-a reușit nimic, pentru că aceeași polițiști curajoși nevoie mare, i-au împrăștiat pe cetățenii în slujba cărora sunt, pentru a-i face loc baronului bătăuș de la volanul Lexus-ului cu numerele absolut potrivite SRL-ului pe care il reprezintă, mitropolia Moldovei în frunte cu burghezul comunist Kantarean: K GB.

Apropo de public, încă  nimeni nu i-a luat în seamă până acum pe sătenii revoltați și solidarizați în jurul bisericii lor care le-a mai rămas și pe care nu vor s-o cedeze în mâinile motropoliei lui ”Kantarean-Dolgorukii ”. Și știm cu toții cine ar trebui să o facă: aceeași cameramani cu epoleți care se căciulesc în fața orășenilor cu Lexus și cu ”bolgarka” la ușa bisericii.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Tudor Cojocariu

Tudor Cojocariu

Român din Moldova. Absolvent al liceului româno-francez "Gh. Asachi" din Chişinău. Licenţiat în Sociologie (Universitatea București). Master în Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (SNSPA, Bucureşti). Responsabil de proiecte la Departamentul...

Ultimele articole