l-ar fi blestemat copiii și nepoții

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ziarul de Gardă a publicat ieri un articol despre locuințele ce le deține familia lui Eugen Rusu adjunctul procurorului general. Acesta împreună cu soția sa dețin două case de locuit şi un apartament în raza mun. Chişinău, estimate la aproximativ 10 mil. de lei. Inițial, Rusu a negat că ar deține atîtea imobile precizând că are doar o singură casă, în sect. Buiucani, construită din banii adunați de familia sa în mai mulţi ani de muncă.  Datele de la Cadastru au demonstrat că procurorul minte, iar ulterior acesta a recunoscut că deține aceste bunuri.

[…] „Dacă nu aş avea o casă, având doi copii şi trei nepoţele, aş fi blestemat de ei. Mi-ar reproşa că, iată, bunelul a trăit o viaţă, a fost deputat şi procuror, dar nu a găsit posibilităţi să construiască cel puţin o casă pentru copii. Eu am ascultat poveţele părinţilor mei. Trebuie să construieşti o casă, să faci o fântână», ne-a spus procurorul general adjunct. [..]

Eugen Rusu a ajuns în vizorul presei la 4 martie a.c., cînd doi acţionari ai Întreprinderii de Producere a Materialelor de Construcţie «Anchir» S.A. din satul Chirca, Anenii Noi, au organizat o conferinţă de presă în care l-au acuzat pe Eugen Rusu că le-a distrus afacerea folosindu-se  de funcţia pe care o deţine. Ei au spus că adjunctul procurorului protejează uzina de cărămidă «Macon» S.A. din Chişinău care este concurentul principal al firmei «Anchir». Totodată, Rusu ar deține chiar şi acţiuni la acea firmă, iar o rudă de-a procurorului este în conducerea «Macon» S.A.

[…] Potrivit celor doi acţionari, în ultimii trei ani, «Anchir» S.A. a fost supusă la sute de verificări, în urma cărora aceasta şi-a suspendat activitatea, chiar dacă dispune de producţie finită în sumă de peste 10 mil. lei. «Aceste verificări s-au făcut la comanda lui Rusu», au mai spus aceştia. Ei susţin că, de pe urma acestei activităţi, Eugen Rusu ar fi câştigat mai multe milioane de lei. […]

Despre Eugen Rusu se spune că a fost înaintat la funcția de adjunct al procurorului general de către partidul condus de Vlad Filat – PLDM. Ciudat, dar în ultimul timp asistăm la multe cazuri de abuz în serviciu în care sînt vizați miniștri PLDM și persoane din anturajul lui Filat. Se pare că aceștea avînd în spate un șef, își permit orice și nu le pasă de consecințe. De fapt, ce-i aici de mirare, dacă însuși Filat a dat dovadă de trafic de influență și mai spune că obiectivul absolut al Guvernului a fost, este și va fi bunăstarea fiecărui cetățean.

Deocamdată, vedem doar bunăstarea unor cetățeni, iar funcția de deputat, procuror, ministru, etc. este o bună sursă de a scăpa de blestemul copiilor și al nepoților. Totodată, povața părinților nu a fost în zadar. Ba mai mult ca atît, în loc de o casă, feciorașul a construit trei … a mai rămas fîntîna.

Cam asta

citește articolul integral

blog: vieru.eu

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii