IUBESC Moldova cu Oleg Brega și universitatea slavonă

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

E vineri seara, după o săptămână de muncă, mulți preferă să privească un film. În această seară vă recomand partea 1 a filmului IUBESC Moldova.

Protaniștii sunt Oleg Brega și directorul executiv al universității slavone din Chișinău. Primul este apreciat pentru curajul său, ceea ce lipsește la majoritatea jurnaliștilor din RM. Ultimul este un exemplar al grupului etnic care se autoidentifică ca patrioții Moldovei. Pentru ei nu contează constituția nici pe departe. Ei își fac propriile legi mai ales când ești pe terenul lor. Consideră ca ei „construiesc” adevărata Moldova lui Ștefan. Nu au necesitatea să vorbească limba de stat, sunt violenți când sunt întrebați de ce nu vorbesc în limba de stat. Poliția nu reprezintă nimic  pentru ei și au un tupeu nemărginit.

Acestor exemplare, inclusiv și instituțiilor pe care le reprezintă, ar trebui prin Constituție sa li se  ofere dreptul să editeze propriile diplome după modelul Gagauz și acte de identitate care să fie recunoscute doar în Rusia, cu dreptul la circulație doar într-o singrură direcție :  Chișinău- orice alt oraș din Federația Rusă.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii