Istorii de succes

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Eu mă simt tare, tare, tare norocos. Mereu am fost înconjurat de către istorii de succes ceea ce m-au motivat mereu să cresc, să-mi doresc mai multe și să obțin mai multe.

Pentru fiece etapă am avut un model de urmat care m-a făcut să dau din coate acolo unde trebuia să dau mai mult. La fel ca în ciclism, pelotonul îi face chiar și pe cei mai slabi să obțină timpi buni deoarece te împing din urmă și te trag dinainte și te iau cu ei după inerție.

Dacă ești singur fără nici un model, nu faci decât să înoți împotriva curentului. Dar dacă știi că unele lucruri sunt posibile atunci faci ca acele lucruri imposibile să fie posibile și pentru tine.

Mereu am știut că cei care sunt corecți și joacă după regulile jocului sunt looseri, ei nu știu nimic despre viață.

Dacă te duci în Statele Unite prin Work&Travel cu cât îi fraierești pe mai mulți, cu cât ieși cu mai multe chestii neplătite din Wal Mart sau lucrezi necinstit cu atât ești o persoană mai respectată și cu principii și valori mai înalte.

Și mereu am știu că ține de competența mea să-i motivez și pe alții și în același timp să-i taxez pe cei care pur și simplu încurcă, care ne fac de rușine și datorită cărora ni se formează stereotipuri foarte rușinoase.

Vorbesc despre oamenii din Moldova care ajung să învețe în străinătate: la Oxford, Cambridge sau Harvard. Care ajung să scrie pentru Harvard Review sau alte publicații mediocre. Vorbesc despre cei care ajung să se angajeze poate chiar la Google sau Facebook, nu știu la ce se gândesc părinții lor, cred că intră în pământ de rușine.

Așa că vă îndemn și pe voi să nu-i facem pe acești looseri cunoscuți, nu trebuie, ei ne vor strica viitoarele generații, ne vor abate de la calea cea dreaptă și aceasta este un pericol pentru identitatea națională, pentru patrimoniul nostru spiritual.

Exista un proiect despre looseri pe un website în rusă, dar acum Slava Bojâcăi că s-a închis, putem răsufla ușurați.

Dar pericolul ne pândește la fiece pas, și apar tot felul de burse internaționale care să ne demotiveze și care să ne arunce în globalizare.

Mie îmi plac istoriile noastre de succes, îmi plac impresiile și experiența de viață cu care se întorc oamenii din Moscova și Italia, și îmi plac și mașinile lor și alimentarele lor.

Școala mereu am simțit că stă între mine și succesul meu și cu cât scap mai repede de ea cu atât voi putea să fiu cât mai curând un om de succes.

Uneori am în față atâtea istorii de succes încât sunt foarte confuz care e cea mai de succes din toate, și îmi este greu să aleg.

Dar tu ești o istorie de succes?

Comentarii