Isteria de după Colectiv – Cîteva puncte de știut și dansul morții

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am așteptat să treacă acele zile oficiale decretate drept doliu național pentru a spune cîteva lucruri și a puncta anumite chestii care nu s-au spus sau se spun foarte încet.

În primul rînd îmi pare foarte rau de acei tineri care au murit în acea seară nefericită de ajun de Hallowen. Imi pare nespus de rău penntru parinții lor care au fost îndurerați fără margini de această întîmplare, sincere condoleanțe. O însănătoșire cît mai grabnică le doresc acelor care au fost răniți în urma incendiului declanșat.

Isteria

Însă haideți cel puțin să încercăm să punem lucrurile un pic la loc.

Se face o isterie nebună în urma acestui tragic incident, au mai fost tragedii și în aalte țări și chiar recenta cădere de avion în Egipt nu a trezit un așa mare agiotaj în jurul ei. Ceea ce se încearcă a face este ca pe valul tragediei personale a unor oameni și nemulțumirii maselor de viața pe care o duc să se realizeze un fel de mișcare care să poată fi o forță manipulată în anumite interese.

Acum pe acest val de isterie se străduie a se găsi vinovații de cele întîmplate, și ca de obicei vinovații nu sînt tinerii care în loc să stea în localuri normale umblau la petreceri satanice în ajun de sărbătoarea tuturor demonilor, nu autoritățile care au primit șpagă ca să închidă ochii la toate nergulile ce se întîmplă, dar paradoxal vina este tot a Bisericii Ortodoxe. Deci iarăși forțele oculte care conduc politicul acestui stat (vecin) încearcă să genereze o forță luptătoare contra credinței. Nu prea am ce comenta aici, toate astea sînt cusute cu ață albă și trase la indigo.

S-a aprins decorul?

Un alt aspect important care se încearcă a uita sau a mușamaliza este pricina apariției incendiului care a provocat tragedia, se spune oficial că de la unele scînteie pirotehnice s-a aprins foarte repede decorul din buretăși foarte repede tavanul și altele de felul ăsta. Și că nu aveau autorizația de aface show-uri pirotehnice. Păi dragii mei ia vedeți ce perzentări cu foc și arrtificii se făceau în acel local încă din 2014

Se vede clar că este foc deschis și că cei care urlă și zbiară atît pe scenă cît și în sală nu prea au control suficient și minte trează pentru a reacționa în caz de ceva rău. Unde erau atunci autoritățile?

Publicul clubului.

În nici un caz nu vreau să judec acei tineri care umblau la acel local, vreau doar ca să tragem anumite învățăminte din lecția care ne-o dă viața. Dacă nu vom învăța din lecțiile amare ale vieții riscăm să repetăm greșelile cu o și mai mare amplitudine.

Acei „copii nevinovați” care umblau pe la acel local în nici un caz nu trebuiau să fie acolo, acela nu este un loc unde se duce un om spre a assculta o muzică de calitate.

De multe ori în club se petreceau ritualuri satanice, se observă în filmări acele cruci puse cu sus-ul în jos și craniile de țap care sunt elemente din ritualuri murdare și anti creștine. Se chema la propriu diavolul și se cînta de moarte, chiar în momentul producerii tragediei răsuna un cîntec cu apel la moarte Iad și necuratul. Unii colegi ai mei de lucru au spus că acest lucru era inevitabil și că locul acela blestemat a fost ars de forțele răului care și-au cules roadele. Au luat viețile celora care din știință sau ne-știință participau în acele dansuri cu dracii. Un alt lucru semnificativ este viteza cu care s-au desfășurat lucrurile, foarte repede s-a aprins totul și foarte repede focul a devenit mare încît să nu poată scăpa multă lume, este de asemenea un ssemn care ar trebui să ne pună pe gînduri. Nu este o pedeapsă făcută de Dumnezeu, este doar o îngăduire, acolo unde mulțimea zbiară, arde crucile, stropește cu sînge de animal pe cei în extaz, acolo nu poate fi Duhul Sfînt, iar dacă pleacă Duhul Sfînt vine în loc diavolul care și-a arătat imediat fața și cruzimea. Deci dragi tineri care plîngeți și căutați pe cei vinovați, nu în cluburi satanice trebuie să mergeți spre a sărbători cu duhurile necurate, ci la Biserică să mergeți. Mergeți de căutați Duhul Sfînt și iertare de păcate și atunci nu veți avea parte de asemenea experiențe tragice. Iar cei care încearcă să vă prostească acum și să vă îndemne la furie contra credinței sînt aceeași slujitori ai diavolului care i-au și omorît pe semenii voștri. Rugați-vă pentru ei, rugați-vă pentru voi.

Ajutoare, bani, sînge etc.

Isteria a fost canalizată foarte bine de către presă și transformată în ceva ce pretinde a fi o mișcare națională. Dar haideți să analizăm, stînd strîmb să judecăm drept. Cîți copii sînt în România și în Moldova care au nevoie de ajutor?, cîți copii și tineri sînt cu malformații din naștere sau loviți de o boală cruntă?, cîți sînt cei care au nevoie urgent de ajutor pentru operații, care aunevoie de ajutor sub formă de sînge sau bani pentru a supraviețui zilnic? Cîți sunt? Îs mulți, foarte mulți, o armată întreagă de copii, femei și oameni bătrîni care mor fără ajutor din partea statului sau al societății. Este plin Facebook-ul și google de aceste anunțuri, dar toți le trecem cu vederea șimaximum ce facem este să dăm un șăr sau un laic crezînd că multe am făcut și nu dorim să ne incomodăm. Aș întreba pe acei care fac isterii și adună lucruri, bani ajutoare pentru răniții de la clubul Colectiv, cît au donat ei pînă acum pentru armata aceasta de copii și oameni care cu adevărat au nevoie de ajutor și care au necazul care îl au nu de la un club de noapte cu ritualuri satanice? Eu cred că cu panica și sîngele de transfuzie și alte ajutoare care s-au dat acum se putea de salvat, de ajutat peste 100 de suflete din acea armată care stau pe saituri de caritate cu anii și nu prea se schimbă lucrurile. Au dat și ai noștrii de la Chișinău circa 500 litri de sînge de transfuzie, nu prea știu la ce bun, deoarece în România s-a adunat și așa o cantitate arhi-suficientă, doar pentru a-și face față, păi asta e fățărnicie și fariseizm, noi poate am avea nevoie mai mult de acesta. Mai bine ar da educație și ar trimite niște cărți scrise de Sfinții Părinți, aceasta ar prinde mult mai bine și ar face să nu se mai piardă vieți și suflete în așa fel.

Mai dau jos niște imagini video ca să înțelegeți cam ce club era și ce public era acolo.

Dumnezeu să-i ierte!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Mihail Lozovanu

Mihail Lozovanu

Absolvent de stiinte exacte, cetatean al Moldovei, doresc sa aduc o schimbare spre bine in tara mea, sunt conservatorist mai mult de opinii si imi place sa analizez lucrurile din mai multe puncte de vedere inainte de a face o concluzie. Iubesc tara ...

Ultimele articole