Invitație la Bibliotecă (FOTO, VIDEO)

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Pentru a vedea versiunea necenzurată a pozelor și pentru a citi articolul integral, fă click aici

Îți propun să discutăm despre ceea ce a devenit subiectul nr.1 al știrilor din Republica Moldova: frecventarea bibliotecii.

Ți-ai pus întrebarea de ce două (sau mai multe, habar n-am) fete au decis să facă un ban prin videochat? De ce au decis să aleagă bibliotecile ca local pentru „transmisiuni” și de ce se vorbește doar despre biblioteci, în cazul în care au fost și alte localuri?

Dacă e să judecăm din punct de vedere economic, fetele au aflat, într-un mod sau altul, că pot face astfel bani și probabil n-au altă posibilitate mai interesantă de a-i câștiga. Poate nu se pot angaja undeva, poate au încercat și au eșuat, poate sunt studente. În orice caz, au nevoie de bani, așa cum are nevoie fiecare din noi. Și nu sunt fete bogate, altfel ele n-ar fi recurs la un asemenea pas.

Ce avem? Sărăcie, dorința de a face un ban ușor și locuri publice, pentru că ele ar atrage mai bine clienții. Fetele n-au plecat din Moldova, la fel cum au plecat mulți alți conaționali și parcă n-au comis o crimă. Într-un final, vina lor se rezumă că s-au filmat în biblioteci publice. Asta e o infracțiune? Nu știu, la intrare în bibliotecă nu există specificarea dress-code-ului, nu se interzice să faci videochat. Poate în Codul Penal e prevăzut ceva, dar să se pronunțe juriștii.

Comentarii