În timp ce PAScuDA cer drepturi pentru diasporă, cetățenilor plecați le este în cot de alegeri

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
PAS, PDM, PPDA, Alegeri, Chisinau, Moldova, Plahotniuc, Sandu, Nastase, diaspora, CEC

Asociațiile moldovenilor din diasporă și o serie de cetățeni ai Republicii Moldova solicită autorităților de la Chișinău, Comisiei Electoral Centrale și Comisiei juridice, numiri şi imunităţi a Parlamentului, tot mai multe drepturi pentru cetățenii plecați peste hotare. În realitate, aceste cereri aparțin unor grupuri mici de persoane, care sunt apropiate partidelor AS și PDA. Toate acestea au drept scop criticarea guvernării, iar profit din asta au aceiași PAScuDA.

Ca răspuns, autoritățile de la Chișinău au venit cu un proiect foarte simplu, dar la sigur eficient, care să asigure toți doritorii de a vota peste hotare cu un buletin de vot, deoarece se știe că pentru fiecare secție din diasporă se oferă câte 5000 de buletine. CEC a oferit posibilitatea ca fiecare cetățean din diasporă să se înregistreze online și să indice locul unde dorește să voteze. Evident, PAScuDA n-au avut plăcerea să aprecieze această posibilitate și nici nu a promovat serviciu, ba mai mult, continuă să critice și să ceară ,,drepturi” pentru diasporă…

Comisia Electorală Centrală informează că, pînă în prezent, s-au înregistrat 2 515 de cetățeni ai Republicii Moldova cu drept de vot, care în ziua alegerilor se vor afla peste hotare sau au domiciliul în localitățile din stinga Nistrului și și-au manifestat intenția de a participa alegerile parlamentare din data 24 februarie 2019.
Primii în top sînt alegătorii din Canada care au completat 474 cereri pentru înregistrarea prealabilă atît on-line, cît și în forma scrisă, fiind urmați de conaționalii noștri din Statele Unite ale Americii cu 255 de alegători înregistrați și Italia cu 240.

Cifrele nu sunt deloc îmbucurătoare, deoarece prin asta se simte încă o dată indiferența cetățenilor față de scrutin, chiar dacă e previzibil faptul că după alegeri va fi mare zarvă la subiectul dat. PAScuDA profită de această prostie în scopuri electorale, iar cifrele de mai sus demonstrează asta.

P.S. Pentru a vă înregistra prealabil accesați paginile:https://inregistrare.cec.md/ sau www.alegator.md și completați formularul la rubrica on-line ”Înregistrare prealabilă”.

P.P.S. #Pace

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Denis Rusu

Denis Rusu

Sunt o persoană obișnuită, cu preocupari sociale și politice. Nu posed nimic ieșit din comun, doar că nu pot accepta unele lucruri, precum manipularea si victimizarile absurde. Poate ca sunt perfecționist, poate ca mai mult echilibrat, dar mereu am a...

Ultimele articole