Gura păcătosului adevăr vorbeşte sau un ţăran la Fabrikă

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Aseară la emisiunea Fabrika a început o dezbatere, ei nimic deosebit, ca în fiecare seară discută ei ceva acolo, statea TV-ul aşa pur şi simpu conectat. Emisiunea se presupunea a fi dedicată investirii în funcţie a lui Vladimir Putin în Rusia.
Toate bune şi frumoase discuţia a început cu evenimentul acesta şi semnificaţia lui. Au fost invitaţi cam aceeaşi oameni ca deobicei politologi teferi dar şi unii susţinători aprigi ai alianţei, oricum erau aceleaşi feţe. Şi cum se întîmplă la noi la moldoveni discuţia foarte плавно a trecut în planul de discuţii ale integrării europene şi nemijlocit la Legea Nediscriminare în altă lectură dar cu aceeaşi esenţă impusă societăţii noastre cu atîta înverşunare de guvernare.
Nu avea să fie nimic interesant sau ieşit din comun în discuţiile acelor oameni dacă un oarecare Polit-Olog Ţăranu nu ar fi dezvăluit un lucru deosebit de fapt quintesenţa acestei legi, acestei pietre aruncate în popor, însemnătatea acestei potlogării pentru guvernare.
Înţelegînd deja că liberal democraţii au fost părăsiţi de tatăl lor politic (Costea Tănase) cu care au luat culmile puterii i-a părăsit şi deja scrie mult contra foştilor liubimcişi( domn Tănase este o vorbă Поздно пить Боржоми, dvs i-aţi adus nouă) aceştia au nevoie de un nou lider de opinie, da este o oportunitate pentru unii.
Şi iată acest Ţăranu a spus ceva deosebit, că legea aceasta a pederastiei este testul de rezistenţă al alianţei, de adoptarea sau ne-adoptarea acestei legi depinde şi soarta alianţei. Mai mult ca atît Ţaranu avirma sus şi tare că legea trebuie adoptată că aşa o cer valorile, şi mai vorbea de demnitate şi că aşa trebuie… şi aberaţii în acest sens. Ţin să-i amintesc acestui poli-olog că pentru 99,99% din populaţia ţării alianţa nu este o valoare supremă. Dacă pentru dvs., şi încă 3.5 oameni supravieţuirea alianţei şi rămînerea la putere a lui Filat este valoarea care vă determină viaţa de dragul căreia loviţi în credinţă, în popor, în familie în valori de bază, atunci nu aveţi dreptul să judecaţi pentru toţi şi să ne impuneţi tîmpenii. Tot aici acest polit-olog a enumerat ce consideră el că ar trebui să-i intereseze pe moldoveni; oamenii vor mîncare, de lucru, vize şi cam atît a menţionat Ţăranu, alte valori precum familia, credinţa, patria nu au intrat în ceea ce considereă el, poate sînt valorile lui dar penrtu popor nu este doar grija burtei, grija de a lucra şi de a pleca peste hotare, mai sînt oameni cu valori domnilor, păcat că îi consideri pe conaţionalii tăi drept bîdle care trebuie doar să lucreze, să mănînce şi să plece, poate prea mult vă priviţi în oglindă.

Cel mai interesant este că persoana dată a găsit şi argumente pe potriva logicii sale pentru a arăta că legea este una bună iar împotriva ei îs trădătorii şi răufăcătorii, argumentul forte a fost că biserica Rusă a spus oameni buni luptaţi contra acestei legi. Îi amintesc domnului polit-olog să mai deschidă vre-o carte să mai citească ceva din istorie apoi să vorbească şi că nu este Biserica Rusă, există Biserica Ortodoxă Rusă de care se ţine şi Biserica Ortodoxă a Moldovei, şi cel mai greţos lucru pe care putea să-l facă polit-ologul este să împroaşte cu noroi politic în biserică şi credinţă. Conform unor argumente de dragul integrării europene trebuie să acceptăm orice tîmpenie, oare chiar atît de tare vor să prostească acest popor ca să nu mai poată gîndi şi doar să meargă ca proştii traşi de aţă spre acel pseudo-rai european. Se trăieşte minunat acolo ex Grecia.
De ce am ţinut să scriu despre acest subiect? Pentru că după cum e scris şi în titlu gura păcătosului adevăr vorbeşte (proverb din popor) şi acest polit-olog a spus că nu este atît de unanim în între aliaţi ideia pederastiei impuse, unii îşi dau seama şi vor să oprească aceasta sau cel puţin să se ferească în lături de parcă nu ar avea nimic cu asta şi numai Filat împinge legea. Ţăranu chiar a luat în derîdere pe liberali pentru că s-au detaşat de această lege; cică în toată Europa liberalii o susţin dar la noi frînează. Aceasta ar putea frînge alianţa sau peste 2 ani la alegeri aceştia vor fi marii rataţi fără această (ne)lege. Tot aici a fost expus şi un alt scenariu de evoluţie a evenimentelor pe care îl va aplica motorul alianţei (PLDM) dacă colegii se vor da gard de această lege; Filat îşi va asuma răspunderea pentru această lege în faţa parlamentului şi chiar va pune вопрос ребром, ori legea ori îşi dă demisia şi astfel le strică toate socotelile aliaţilor.

În ceea ce mă priveşte pot să-şi dea demisia măcar azi, ei bine e părerea mea, alţii poate se roagă la ei fie; cineva are ca valoare supremă nu Biblia, nu Constituţia ci Acordul Alianţei gîndit în beci şi semnat pe secret acesta acum face legea.
În final este rău că aceste lucruri se întîmplă la mine în ţară, unde cineva a ajuns la guvernare şi minte cu neruşinare poporul. De fapt în alianţă avem 3 partide cu 3 lideri şi încă vre-o 2 шестёрщи, care le-au trebuit doar să treacă de alegerea preşedintelui. Ţara o conduce un partid celelalte 2 se cam tem şi fac ceea ce le spune motorul alianţei. Parcă îi văd după adoptarea legii spunînd că au votat-o doar de dragul alianţei şi fiind impuşi.
Unde e demnitatea domnilor, nu mai ascultaţi de polit-ologi, nu are dreptul presa să conducă în această ţară.

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole