(foto) Maia Sandu – un exemplu de politician sincer. Nu se mai ascunde de relația cu comunitatea LGBT!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

  Condamnarea relaţiilor între persoanele de acelaşi sex îi afectează pe cei din comunitatea LGBT, asta în condiţiile în care Iisus spune, „Copacii buni ar trebui să facă fructe bune” – acest lucru înseamnă că dacă eşti o persoană bună şi îi tratezi pe alţii cu dragoste şi respect, acest lucru te va face să te simţi mai bine atât pe tine, cât şi pe alţii. În acest context, tot mai des îmi dau seama că grupul de persoane menționat mai sus, mai ales în Republica Moldova, duc o viață destul de complicată, mai ales din cauza bisericii ortodoxe și a liderilor care au frică de această tabără.
  Dat fiind faptul că o bună parte din societate este împotriva comunității homosexualilor și lesbienilor, cred că Maia Sandu a apărut într-un moment foarte important. Totul s-a început cu o postare ordinară pe facebook, unde liderul comunității își îndeamnă ,,colegii”, ca la alegerile prezidențiale din 2016, toți să voteze pentru lidera PAS.
(Pentru a nu fi înțeles greșit, vreau să precizez că  apreciez colaborarea dintre Maia Sandu și comunitatea LGBT .)

Alegerile au rămas în istorie, grupul netradițional a susținut candidatul de la care au așteptat sprijin reciproc… Chiar dacă Maia Sandu nu a ajuns președinte, aceasta ca un adevărat lider, își îdeplinește obligațiunele față de alegătorii săi, iar pentruu , are un mare LIKE din partea mea.
În data de 8 martie curent, Maia Sandu, a participat la marșul de solidaritate organizat de ONG-ul pentru apărarea drepturilor lesbienilor gay-ilor și transexualilor Genderdoc-M și Platforma pentru egalitate de gen. Marșul Solidarității este mai mult decât un simplu flash-mob, e o cerere de libertate, dar nu a femeielor, ci a comunității care nu cere decât respect și drepturi egale cu muritorii de rând. E un /pas/ foarte periculos, mai ales acum când practic ne aflăm în campanie electorală, însă Maia Sandu a avut puterea să ceară drepturi egale: „Societatea în care vrem să trăim este una care nu discriminează pe bază de gen, o societate în care femeile și bărbații sunt prețuiți după merite și caracter și este asigurată egalitatea de drepturi la toate nivelurile – educație, locuri de muncă, implicare în viața politică și socială, libertate de exprimare, dezvoltare profesională”(MS).


  Pentru a nu crede că este vreo legătură ascunsă, să știți că numele partidului Acțiune și Solidaritate corespunde cu denumirea Marșului de Solidaritate organizat de LGBT din simplă coincidență. 
Este nevoie de mult curaj pentru a susține comunitatea lesbienilor și homosexualilor, iar pentru asta încă un LIKE Maiei Sandu. Adesea politicienii evită aceste subiecte, însă lidera Partidului AS dispune de caracteristicile unui nou politician pentru Republica Moldova, iar aici mă refer strict la politica dusă de dânsa: mai întîi participă la marșurile LGBT, dar totodată are întâlniri cu celălalt electorat în incinta bisericelor. Like-urile curg…

Niciodată nu m-am gândit că o voi lăuda pe Maia Sandu pentru așa merite, dar iată că acțiunile ei demonstrează că totuși în corpul ei, trăiește un politician sincer. Maia Sandu se numește politician nou pe arena statului, la fel cum orientarea sexuală este un concept destul de nou. Creştinii tindeau să privească, cu mult timp în urmă, acest comportament al persoanelor de acelaşi sex ca pe un viciu, precum alcoolismul, nu ca pe o orientare sexuală care se poate traduce şi prin iubire şi fidelitate. Aşadar, oamenii nu trebuie să îşi nege tradiţiile ca să accepte relaţiile dintre persoanele cu acelaşi sex, ci doar să realizeze că trăiesc într-un alt mediu, la fel cum Partidul AS privește situația din țară din alt unghi.
Moldova are nevoie de politicieni sinceri! 

P.S. #maiavemoșansă

#Pace

Denis Rusu

Denis Rusu

Sunt o persoană obișnuită, cu preocupari sociale și politice. Nu posed nimic ieșit din comun, doar că nu pot accepta unele lucruri, precum manipularea si victimizarile absurde. Poate ca sunt perfecționist, poate ca mai mult echilibrat, dar mereu am a...

Ultimele articole