Filat a uitat să-l demită pe Kolea Jicol, sau oare cum e să conduci cu Fiscul de după gratii?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Moldova a ajuns unica ţară (dacă ne mai putem numi aşa), probabil nu doar din Europa dar şi din întreaga lume, serviciul fiscal al căreia este condus de… după gratii! Încă la 18 februarie pe numele lui Nicolae Vicol a fost emis un mandat de arest, lăsat în vigoare şi de către instanţa de apel. Iată că la două săptămâni după ce Vicol s-a pomenit cu mâinile încătuşate, acesta rămâne neclintit în funcţie! El nu şi-a prezentat demisia de onoare, nici n-a fost demis! Ba nici măcar nu s-a găsit de cuviinţă să fie suspendat din funcţie, procedură iminentă pentru evitarea prejudicierii anchetei.

Ne-am convins din conţinutul convorbirilor telefonice ale lui Vicol că guvernarea de la Chişinău şi onoarea sunt noţiuni absolut incompatibile. Nu ştiu dacă poate fi vorba de onoare la un funcţionar, care răspunde (behăieşte) la o indicaţie ilegală primită de la un superior ca o oaie, cu „Da, Şăfu!”.

Acum vedem că în PMAN 1 nu mai e loc nu că de onoare, dar nici măcar de elementar bun simţ! Sau poate Vicol o fi primit vreo asigurare de la „şăfii” săi, că tot aşa cum el a promis să-i păstreze funcţia de şefă a Fiscului raional „celei mai dorite femei din raionul Ocniţa” Valentina Gutium, i se va păstra şi lui funcţia de şef la Fisc, până iese de la răcoare? Sau Vicol şi-o fi luat cu el în celulă un teanc de blanchete de ordine cu antetul Fiscului şi… un telefon?

Înţeleg foarte bine că premierul, chiar dacă nu exclud că şi-ar dori, nu-l poate demite şi nici suspenda pe interlopul  Vasile Gudima din calitatea de văr al său! Nu înţeleg însă de ce nu pune mâna pe telefon, formând combinaţia de cifre  care constituie numărul de GSM al ministrului Negruţa şi după ce va auzi în difuzor tradiţionalul „Da, Şăfu!”, să-i ceară ministrului să semneze un banal ordin. Nu e vorba de un „act de capitulare în faţa Mafiei”, nici de propria Sa demisie, nici de demisia ministrului Negruţa, învinuit şi el într-un dosar penal. E doar un banal ordin, care vizează demisia unui banal… Jicol! Nici măcar pentru atât nu mai există curaj?!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Veaceslav Balacci

Veaceslav Balacci

Jurist. Expert independent şi consultant în materie de tranzacţii economice internaţionale, drept economic şi drept vamal. ONG-ist. Blogger, sau pur şi simplu explorator al realităţii, aflat mereu în căutarea adevărului. Domenii de interes: dreptu...

Ultimele articole