Feudalism: gherete și microbuze

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Acum o lună un post TV a desfășurat o campanie care dorea să aducă mai multă civilizație în Chișinău: renunțăm la gherete. Au fost dezbateri, au fost emisiuni, unii consilieri municipali au spus lucrurilor pe nume. Care a fost rezultatul ? Business-ul merge, gheretele vând, condițiile sunt aceleași, consilierii municipali sunt fericiți. Campania a ridicat mingea la fileu, iar primarul a spus, indirect dar clar, nici o gheretă în plus fără știrea mea. Pentru mine înseamnă că șpaga la primărie a crescut iar Chirtoacă este în rolul principal.

Cel mai grav este că alegătorii au memorie scurtă.

***
Acum e la modă să scrii despre microbuze. Dodon nu mai propune soluții ca acum un an, primarul nu se mai laudă cu mirosul și cu troleibuzele noi iar Filat dă ordine miniștrilor de resort. Peste o lună sau două vom uita despre accidentele din Chișinău și despre haosul din transport. Biletul cu microbuzul va fi 5 lei. Prețul mare este cel care va diminua numărul de călători, în nici un caz „dispoziția” primarului. Șoferii vor fi la fel cum sunt și azi doar că vor câștiga mai bine.

Pentru primele 6 luni ale lui 2012 există deja 2 probleme majore la care primarul orașului Chișinău a picat testul: gheretele și microbuzele, ambele din cauza feudaliștilor din partidul continuare

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii