Fără căldură și apă caldă în locuințe

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Mai mulți locuitori ai Capitalei stau fără căldură și apă caldă în apartamente pe timp de frig puternic, și asta pentru că așa și nu au fost conectați la rețeaua de gaze naturale. Vorbim despre mai multe blocuri de locuit de pe strada Testemițanu 3, care au fost date în exploatare la finele acestei veri, mai exact, în data de 20 august.

Deși au trecut mai bine de 3 luni, oamenii sunt nevoiți să îndure frig în propriile locuințe, și asta în condițiile în care temperaturile au ajuns, în acest weekend, și la minus 9 grade Celsius.

De vină s-ar face responsabilii în gestiunea căruia se află blocurile de locuit. Potrivit acestora, inspectorii Chișinău-gaz vor începe verificările la conductele de gaz doar începând cu această săptămână, și doar după finalizarea controalelor se va decide când vor începe conectările la gaz.

De cealaltă parte, o parte din vină o poartă și proprietarii unor apartamente, care deși nu au voie să facă anumite modificări la proiectul de construcție a locuinței, au făcut-o, totuși, pe ascuns.

Astfel, din cauza vecinilor iresponsabili se va tărăgăna și conectarea celorlalți locatari la agentul termic.

Amintim că, în Capitală, sezonul de încălzire a început în data de 21 octombrie.

Comentarii