Facebook: Ești tu în acest video?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.


hi. how are you?
Wanna laugh? :)
It is you on the video ?)) want to see?)

ATENȚIE: Dacă primiți asemenea mesaje pe contul vostru de facebook, nu reacționați și cel mai important nu accesați linkul de mai jos, gen http://89.42.80.193/100000472639221 sau http://77.122.223.42/100000472639221 sau orice altceva care presupune un IP slash și combinația de cifre 100000472639221.

Este un spam periculos care atacă sistemul de operare. După ce accesați un astfel de link, va trebui să reinstalați Windows-ul, asta dacă prin minune nu aveți un antivirus licențiat care să blocheze accesul la link.

Personal, am primit asemenea mesaje deja de la 5 persoane din lista de prieteni… și lista se mărește. O fi Mark Zuckerberg în vacanță, de aia poate facebook tolerează astfel de spam-uri.

Cum funcționează spam-ul?

  1. Mesajele sunt exclusiv în engleză.
  2. Contorul spam-ului se pornește odată ce răspunzi la primul mesaj (hi. how are you?). Indiferent ce scrii în replică…
  3. Odată ce ai răspuns la spam, contul tău intră în baza de date a virusului, semnal că și prietenii tăi de pe facebook vor primi spam-uri din numele tău. Intri într-un cerc închis.
  4. Lista de mesaje se termină cu un link, care redirecționează, chipurile, la site-ul Youtube, unde apare, chipurile, un video cu numele tău în titlu și o groază de comment-uri sub el de la prietenii tăi de pe facebook, scrise – atenție! – la fel în engleză. Ca să poți vedea video, ți se cere să instalezi un pluggin pentru player și dacă accepți… ia-ți adio de la sistemul de operare!

Atenție! Asemenea spam-uri pot veni și pe email și pe alte site-uri de socializare.

Cum îți poți proteja computerul?

Simplu. Nu răspunzi la asemenea mesaje. Dacă, totuși, ai răspuns (întâmplător, poate), nu accesezi nici un link. Dacă, totuși, ai accesat (din curiozitate, poate), nu instalezi nimic. Dacă, totuși, ai acceptat să instalezi ceva ce ți se cere (din principiu, poate), înseamnă că a venit timpul să-ți reinstalezi sistemul de operare… și odată cu el antivirusul. Las’că trebuie și asta, odată la câteva luni. :)

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii