EXCLUSIV! Tudor Bandiţchi a scos la VÂNZARE baza de date a Vămii!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am ajuns s-o vedem şi pe asta! Eu la multe mă aşteptam de la Tudor Bandiţchi, „zavhoz”-ul de la IPTEH, trezit peste noapte din mila lui ŞăfuFilat generalissimus la Vama moldoveneasă. Dar… chiar aşa?! Recunosc, am rămas şi eu surprins! Cred că acum e cazul să se crucească nu doar investitorii străini care au avut nesăbuirea să investească în economia Moldovei, dar chiar şi cei mai buni cunoscători ai dezmăţului care a pus stăpânire pe instituţiile guvernamentale de la Chişinău!  

imexru.com_screen_countriesChiar şi cei care până mai ieri se mai încăpăţânau să nege că debandada organelor de drept de pe Bîc este una fără precedent în cei 23 de ani de „independenţă” a acestui „stat”, RePu(b)lica MallDova! ATENŢIE! Baza de date a Vămii moldoveneşti, care conţine nu doar secret de stat, dar şi secret comercial al agenţilor econoici importatori şi exportatori s-a pomenit… PE TEJGHEA, în internet!   

Şi cei mai inferiori inspectori vamali cunosc, mai ales cei care au susţinut cele câteva atestări groaznice, organizate de Baliţchi după 2009, că articolul 17 al Codului Vamal, aprobat prin Legea nr.1149 din 20.07.2000 prevede:

Folosirea informaţiilor

 (1) Informaţiile puse de către persoane la dispoziţia organului vamal pot fi folosite NUMAI în scopuri vamale.

(2) Informaţiile care constituie secret de stat şi secret comercial, precum şi alte informaţii oficiale cu accesibilitate limitată NU pot fi divulgate, nici folosite de colaboratorul vamal în scop personal, NU pot fi transmise unor terţi sau autorităţilor publice, cu excepţia cazului cînd a fost emisă o autorizaţie a judecătorului de instrucţie în acest sens în cadrul unei cauze penale pornite în privinţa unui agent economic, iar în cazul altor informaţii oficiale cu accesibilitate limitată – dacă acestea au o importanţă majoră în cadrul unei cauze penale concrete.” imexru.com_screen_info

Ei, şi acum priviţi imaginea reprezentativă, în care vedeţi un screenshot de pe site-ul www.imexru.com, pe care vi se pune la dispoziţie, în doi timpi şi trei mişcări, în formă electronică, ORICE informaţie din baza de date a vămilor din Moldova, Ucraina, Rusia, Belarus şi Kazahstan (vezi imaginea din stânga)! La început vi se pune la dispoziţie gratuit o versiune demo (vezi imaginea din dreapta), după care vi se propune să luaţi legătură cu o persoană de contact din Chişinău (vezi imaginea de mai jos), care contra unei sume de bani vă pune la dispoziţie ORICE informaţie pe care o doriţi!!! Şi asta fără vreo autorizaţie a vreunui judecător de instrucţie! Unica autorizaţie care vi se cere este de la Benjamin Franklin, cel de pe imexru.com_screen_contact_engbancnota de 100 de dolari!

Sincer, nu cred că s-a mai întâmplat vreodată ceva similar în istoria organelor vamale moldoveneşti! N-a fost aşa ceva nici sub Frontul Popular, nici sub Snegurişti, nici sub Agrarieni, nici sub şmecherii lui Lucinschi, nici sub privatizatorii lui Sturza şi nici chiar sub comuniştii lui Voronin! Asta ca să nu mai pomenim de standarde europene şi armonizare cu normativele şi practicile Uniunii Europene în materie de activitate vamală şi protecţie a datelor cu titlu de secret comercial. Balitchi_Platon_1

Vă daţi seama? Depuneţi o declaraţie vamală, fiind obligaţi conform legii să încredinţaţi Serviciului Vamal moldovenesc informaţii privind exportatorul de la care aduceţi marfa, preţul la care partenerul v-a vândut-o, parametrii tehnici ai mărfii, etc. şi… în minutul următor chiar Vama vi le vinde! Chiar CONCURENTULUI Dvs!!! Nu ştiu cărui investitor european sau chiar marocan o să-i mai vină după asta să investească într-o afacere de import-export în/din Moldova, însă eu de acum încolo chiar mă simt obligat să previn agenţii economici străini care vor să vină în Moldova… unde şi cu cine se bagă!

În anii ’90 ai secolului trecut oamenii de afaceri nu aveau nicio şansă în faţa bandelor de rakeţi. Nu era rost să te judeci cu ei, să te plângi pe ei la poliţie, care era braţ la braţ cu bandiţii, sau să încerci în alt mod să te împotriveşti. Puteai doar sau să le accepţi regulile, sau să-ţi închizi afacerea. La fel e în Moldova şi acum, în sec.XXI, în plin proces de „integrare europeană”, în cazul bandei de la Vamă! Din MARI păcare pentru visul european al moldovenilor, atât de des întâlnit în behăiturile funcţionarilor moldoveni înainte de 27 iunie, operatorii economici n-au nicio şansă în faţa bandei lui Bandiţchi, pardon pentru tautologie! Acesta, având „krâşa” „avtoritetului” Vlad Filat nu se teme nici de lege, nici de instituţiile de drept, care sunt subordonate aceluiaşi „avtoritet”, sau celuilalt „avtoritet” din CoaIE, tot un (drac) Vlad! Şi nici de Bruxelles! Şi nici de Biserică, cu tot cu Dumnezeu şi Sfântul Petru! Amin. Cu „ţara” asta…

 

P.S. Hai la boie, otravă, discuri de la Vamă! Trei la leu!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Veaceslav Balacci

Veaceslav Balacci

Jurist. Expert independent şi consultant în materie de tranzacţii economice internaţionale, drept economic şi drept vamal. ONG-ist. Blogger, sau pur şi simplu explorator al realităţii, aflat mereu în căutarea adevărului. Domenii de interes: dreptu...

Ultimele articole