EXCLUSIV! Şoferul preşedintelui Timofti, figurant în DOSARUL CORUPŢIEI din Vamă!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Mai multe persoane implicate în Dosarul Corupţiei din Vamă, care este tergiversat şi pregătit pentru a fi clasat, deja au SCĂPAT BASMA CURATĂ! Nu este doar cazul şefului Vămii Cahul Vladlen Stadler, apropiat al şefului Vămilor Tudor Baliţchi, cunoscut în cercurile interlope cu porecla KIRDÎK, domiciliul căruia a fost percheziţionat în octombrie 2013 de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Miraculos, deşi la domiciliul acestuia au fost găsite sume enorme de bani colectate de la vameşi (în jur de 100 mii euro), acesta nu se regăseşte în lista inculpaţilor din dosar! Un alt figurant IMPORTANT, dispărut peste noapte din dosarul de corupţie este angajatul MAI Andrei Cucta, care deţinea funcţia de şofer al preşedintelui Timofti!

Andrei Cucta are un fin de cununie implicat în businessul transportului coletelor trimise acasă de gastarbeiterii moldoveni din Italia. În coordonare cu finul său, Cucta a fost fixat în cadrul urmăririi penale stopând în preajma reşedinţei prezidenţiale din satul Condriţa, pe traseul Leuşeni-Chişinău, microbuzele concurenţilor finului său, estorcând de la şoferi mită în valori cuprinse între 50 şi 400 de euro de la fiecare. Cucta se acoperea la săvârşirea infracţiunilor de corupţie cu maşina şi legitimaţia de serviciu.

Surse din cadrul Procuraturii Anticorupţie susţin că deşi şoferul preşedintelui Timofti era figurant în cadrul dosarului penal, acesta a dispărut în mod miraculos din filele dosarului, prin intervenţia unor persoane „din conducerea ţării”! Andrei Cucta s-a ales în calitate de pedeapsă doar cu eliberarea din serviciu, „în baza cererii depuse”.

În locul lui Cucta care estorca de la coletari sume între 50 şi 400 de euro au rămas să răspundă în faţa legii vameşi şi poliţişti care au fost prinşi estorcând de la şoferii de microbuze sume de 10 şi 20 de euro! Ceva normal, just şi corect într-un „stat de drept”, cum este poreclită „Republica” MallDova…

Va urma

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Veaceslav Balacci

Veaceslav Balacci

Jurist. Expert independent şi consultant în materie de tranzacţii economice internaţionale, drept economic şi drept vamal. ONG-ist. Blogger, sau pur şi simplu explorator al realităţii, aflat mereu în căutarea adevărului. Domenii de interes: dreptu...

Ultimele articole